Vakbekwaam of het is gedaan, met het rijden op de openbare weg

Opleiding

Vlaanderen is een logistieke topregio voor heel Europa. Wegtransport is de dominante vervoersmodus: meer dan de helft van alle goederen worden over de weg vervoerd. Met het doel de verkeersveiligheid in Europa te verbeteren, het brandstofverbruik te reduceren en het imago van de sector te verbeteren, voerde Europa sinds september 2009 de richtlijn vakbekwaamheid in, gericht naar professionele chauffeurs.

Een investering die zichzelf terugbetaalt

Opleiding is geen kost, het is een investering. Bij EcoDriving heb je het geïnvesteerde bedrag al snel terug door de terugverdieneffecten van zuiniger rijden. Bovendien kan je door de CO2-doelstellingen te halen een positief en ‘groener’ bedrijfsimago realiseren. Naast EcoDriving, behoren ook cursussen ladingbeveiliging en digitale tachograaf tot de mogelijkheden. Nieuwe modules defensief rijden, gezondheid en fysieke risico’s en wat te doen bij een ongeval worden weldra ingepland.

Doe uw voordeel met maatwerk

Voor grote bedrijven (vanaf 8 chauffeurs), sociale fondsen en intercommunales is het interessanter om een opleidingstraject op maat in te plannen. U speelt niet alleen in op de aanwezige en ontbrekende competenties in uw bedrijf maar u kiest zelf het gewenste tijdstip en de locatie.

Zo volgden de vrachtwagenchauffeurs bij aannemingsbedrijf De Coninck een opleiding EcoDrive in de voor hen kalmere winterperiode. Door het gebruik van eigen bedrijfsvoertuigen werd ook stevig gesnoeid in de prijs.

Syntra zet vakbekwame chauffeurs op (de) weg. Meer info. op www.vakbekwaamheid-chauffeur.be & www.syntra-ab.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?