Leaderboard KMOinsider.jpg

20 september is Thuiswerkdag

Personeel

Thuiswerken Werkt campagne wil werkgevers stimuleren

De meest duurzame kilometer is de kilometer die je niet hoeft af te leggen. In de Week van de Mobiliteit wil de campagne Thuiswerken Werkt werkgevers stimuleren om thuiswerk al dan niet gestructureerd in te voeren in hun organisatie.

Thuiswerk is volgens de organisatoren dé remedie tegen de dagelijkse files en een boost voor de work-life balance.
Bij sneeuwval en spoorstakingen blijkt thuiswerk een oplossing om werknemers aan het werk te houden. Maar waarom thuiswerk enkel bij uitzonderlijke omstandigheden organiseren? De Thuiswerkdag - een initiatief van Taxistop, Palindroom, SD Worx, Pami en Mercuri Urval - wil werkgevers stimuleren om thuiswerk toe te laten en structureel te organiseren binnen hun bedrijf.

Thuiswerk vormt een ideale remedie tegen de dagelijkse files én geeft een boost aan de work-life balance, aldus de organisatoren. Dus waarom niet opteren voor structureel thuiswerk, bijvoorbeeld één dag per week?

Signaal aan de overheid

Met de campagne wil de campagne ook een sterk signaal geven aan de overheid. In het mobiliteitsbudget dat er staat aan te komen, worden werknemers die dichtbij het werk wonen beloond. Zij kunnen een deel van hun huisvestingskosten via het mobiliteitsbudget betalen. Waarom niet iets soortgelijks voorzien wanneer werknemers regelmatig thuiswerken en daardoor minder wegen op het woon-werkverkeer?

Info: www.thuiswerkenwerkt.be  

Banner_SDW.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven