Leaderboard KMOinsider.jpg

Flexibel werken wordt het nieuwe normaal

Personeel

Week van de Mobiliteit: flexwerken perkt de files in

Flexibel werken blijkt niet alleen voordelig voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Rekruteringskantoor Hays zag de productiviteit van zijn medewerkers met 20 procent stijgen door het invoeren van flexwerk.

“Willen bedrijven kandidaten aantrekken, dan moeten ze luisteren naar wat hun medewerkers willen,” zegt Robby Vanuxem, Managing Director van Hays. “Werkzoekenden worden immers veeleisender. Met flexibel werken, glijdende uren en de mogelijkheid tot thuiswerken, kunnen bedrijven hun imago versterken.”

Flexibel werken het nieuwe normaal

Flexibel werken stimuleert werknemers omdat het hen een gevoel van vrijheid én verantwoordelijkheid bezorgt. “Hoewel ze hun werkuren –en plek zelf kiezen, zijn werknemers  extra gemotiveerd om succesvol te zijn ten opzichte van hun klanten, manager en collega’s. Gelukkige werknemers zorgen op hun beurt voor een positief effect op de retentiegraad van een bedrijf”, aldus Robby Vanuxem.  Bovendien heeft flexibel werken ook een gunstige invloed op de aantrekkingskracht van bedrijven. “Vandaag moeten bedrijven bewijzen dat ze klaar zijn om oudere én nieuwe generaties aan talent te ontvangen. Een bedrijf dat niet flexibel is, zal moeilijkheden ondervinden om vacatures ingevuld te krijgen. Flexibel werken wordt het nieuwe normaal.”

Rem op fileleed

Flexwerken kan een beduidende bijdrage leveren tot de inperking van structurele files. Uit de studie van FOD Mobiliteit en Vervoer bij 2000 Belgen over telewerk, blijkt dat momenteel 17 procent van de werkende bevolking weleens van thuis werkt. “Deze groep zorgt ervoor dat 5 procent van de woon-werkverplaatsingen vermeden wordt, wat een aanzienlijk effect heeft op het fileleed door het verminderen van de dagelijkse verplaatsingen. Dat bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en maatregelen als flexwerken opzetten, boost bovendien het ecologische imago van het bedrijf. Flexibel werken zet een rem op fileleed en illustreert het groene en duurzame hart van de organisatie,” zegt Robby Vanuxem. 

De Belgische afdeling van het rekruteringsbureau Hays voerde tijdens de zomer van 2017 flexibel werken in. Het initiatief blijkt succesvol. Hays zag zijn productiviteit met 20% stijgen in vergelijking met vorig jaar.

Banner_SDW.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven