Leaderboard KMOinsider.jpg

Kwart werknemers laat goede voornemens na 3 weken al varen

Personeel

Een nieuw jaar, een nieuw begin. En daar horen ook goede voornemens bij. Meer dan een vijfde  van de werkende Belgen maakt aan het begin van het nieuwe jaar goede voornemens op het vlak van werk, zo blijkt uit een onderzoek van Tempo-Team.

Evenwicht tussen werk en privé staat hoogst op verlanglijstje

Een betere werk-privébalans door meer tijd te besteden aan het gezin, thuis niet zoveel te piekeren over werk en minder over te werken, komen het vaakst voor op de lijstjes. Maar die ook tot een goed einde brengen blijkt niet eenvoudig.

Een kwart van de werknemers slaagt er niet in om zijn voornemens ook te vervullen. Bij vrouwen is dat bijna 1 op de 3 (vs. 14% mannen), zo blijkt uit het onderzoek. Van de werknemers die hun goede voornemens laten varen, doet 1 op de 10 dat al binnen de eerste week.

“Werknemers zoeken naar een betere balans tussen hun professionele ambities en privéleven. Maar dit omzetten in daden en dat ook volhouden is geen gemakkelijke opdracht. Het is best om maar 1 à 2 doelen te stellen voor 2019 en die ook zo concreet mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door een vaste moment te reserveren voor familie, vrienden of ontspanning,” zegt Valérie Denis, CSR-manager bij Tempo-Team.

Carrière uitbouwen als goed voornemen

Opvallend is ook dat werknemers onder dan 35 beduidend vaker goede voornemens stellen om hun carrière uit te bouwen, in tegenstelling tot hun collega’s boven de 50. Om dit voornemen waar te maken zegt bijna 1 op 5 van de jonge werknemers zich te willen bijscholen en wil meer dan 1 op 10 dit jaar promotie maken. Bij werknemers boven 50 is dat respectievelijk maar 8% en 3%. Die laatsten willen vooral minder piekeren (41% vs. 24%) en minder uren werken (24% vs. 10%).

Banner_SDW.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven