Furbo-Leaderboard_Updated.gif
De Slaapboetiek zetelkast

Ruimtebesparende slaapoplossingen: wie niet veel ruimte heeft, moet slim zijn

Een grote villa langs een steenweg is niet meer zo in trek. Toch zeker niet bij het stijgend aantal alleenstaanden dat op zoek gaat naar een woning. Wereldwijd is er een trend naar kleiner wonen. Ook België ontsnapt niet aan die trend. We gaan massaal compacter wonen.

Compacter wonen heeft natuurlijk gevolgen voor je meubilair. Slim inrichten wordt een hele uitdaging. Er wordt gewerkt met multifunctionele meubels en kamers of wegschuifbare wanden. Is je master bedroom niet gigantisch groot is? Je moet er je slaap zeker niet voor laten. Ruimtebesparend en functioneel slaapmeubilair kan zeker een uitkomst zijn bij weinig ruimte.

Stapelbed of zetelbed: welke slimme slaapoplossing kies jij?

Een stapelbed, wie heeft er niet een keer in geslapen? Niet alleen is dit ruimtebesparend, kinderen vinden dit geweldig. Maar er zijn ook ruimtebesparende slaapoplossingen waar volwassenen blij van worden. Denk maar aan multifunctionele zetelbedden en bedkasten. Zo kan je in woningen met een kleiner oppervlak, zoals appartementen of studio’s, de beschikbare ruimte optimaal gebruiken.

Regelmatig gasten over de vloer maar geen plaats voor een logeerbed? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een zetelbed. Een zetelbed gebruik je overdag als zetel en verander je heel snel in een comfortabel bed. Je moet wel nog even het bed opmaken natuurlijk. Net zoals bij een gewone zetel, kan je bij een zetelbed kiezen uit allerlei stoffen, kleuren en motieven.

Een bedkast is ook een mogelijkheid. Een bedkast gebruik je overdag gewoon als kast en ’s nachts tover je ze simpelweg om in een compleet én comfortabel bed. De kast neemt bijna geen plaats in, maar je hebt wel altijd een extra bed voor je gasten! Bedkasten hebben als voordeel dat het echt volwaardige bedden zijn én dat je bed al opgemaakt is als je het bed uitklapt (als je het opgemaakt hebt ingeklapt uiteraard).

Een bedkast voor elke woning en elke dag

Elke woonruimte is anders en heeft een ander interieur. Daarom vind je in De Slaapboetiek een ruim aanbod bedkasten in verschillende stijlen en van verschillende prijsklassen. Diverse afmetingen van kastbedden, eenpersoons of tweepersoons kastbedden, lattenbodems, matrassen, etc. vind je er ook allemaal terug. De ervaren specialisten zullen je adviseren en helpen bij de keuze van je perfecte bedkast.

Een opklapbed kan trouwens perfect dagelijks gebruikt worden. Optimaal slaapcomfort is heel belangrijk bij de ontwikkeling van deze producten. Heel wat modellen zijn uitgerust met comfortabele bodems zoals een ergonomische lattenbodem of een Auping spiraalbodem. Er zijn ook meer en meer modellen waarop je comfortabele matrassen tot maar liefst 22cm dik kunt leggen. Dus zowel een occasionele logé als jijzelf zal als een roos slapen in zo’n opklapbed.

Slaapboetiek bedkast half open

Geen grote krachtinspanningen nodig

Met één druk op de knop je bed openen en sluiten? Momenteel kan dit nog niet, maar elektrische opklapbedden zijn wel volop in ontwikkeling.

Gelukkig zijn heel wat bedden uitgerust met ‘regelbare mechanische veren’. Dankzij die regelbaarheid kan je het opklapsysteem zo licht of zo sterk afstellen zoals je zelf wilt. Hierdoor kan je je bed met een minimale inspanning open- of dichtklappen.

Wil jij hulp bij de zoektocht naar je ideaal ruimtebesparend bed? Kom je die handige zetelbedden of bedkasten graag zelf testen? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en De Slaapboetiek

Meer weten?

De Slaapboetiek

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • De Slaapboetiek

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials