Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Sociale wetgeving? HR-beleid? BizPlus is een grote plus voor je

HR

BizPlus is geen sociaal secretariaat. BizPlus is geen werving- en selectiekantoor. BizPlus, lid van TWS Projects (Ondernemers met een hart), is wel een handige schakel tussen jouw sociaal secretariaat en je onderneming, een rechterhand waarop je beroep kan doen als dat nodig is. “Wij zorgen ervoor dat je als kmo-ondernemer op je beide oren kan slapen én met plezier met je personeel werkt. Dat doen we door jou te coachen, te begeleiden en te adviseren op het vlak van sociale wetgeving en arbeidsorganisatie. Of je personeel hebt of niet, of je met freelancers werkt of niet, wij zijn je laagdrempelig aanspreekpunt en dat op de momenten waarop jij er nood aan hebt”, stelt Patrick Chalmet.

De zaakvoerder van BizPlus zet er meteen een belangrijke kanttekening bij: “Het is ook belangrijk dat je medewerkers met plezier voor jouw onderneming werken.”


Ondersteuning bij HR-beleid en sociale wetgeving

Patrick Chalmet startte 8 jaar geleden met de dienstverlening van BizPlus, maar er staan al tientallen jaren ervaring op zijn teller. Daar hadden ondernemers vertrouwen in en zo groeide BizPlus snel uit tot een succes. Daarom werd het team versterkt met Danielle Henneberg en Ilse Huwel. Zo konden nog meer KMO-ondernemers rekenen op een professioneel en vlot antwoord in ‘mensentaal’ op hun vragen over sociale wetgeving, personeel en organisatiebeleid.


“We zijn als het ware plaatsvervangend personeelsverantwoordelijke. Wil je bijvoorbeeld een eerste personeelslid aanwerven? Dan informeren we je hoe je precies te werk moet gaan en wat het aanwerven van een personeelslid kost. We staan je bij in de eerste contacten met je sociaal secretariaat en begeleiden je een aantal maanden bij de loonadministratie.”

BizPlus helpt je op een juiste manier om te gaan met medewerkers: motiveren, enthousiasmeren, evalueren, groeimogelijkheden geven en ja, soms ook wel eens juist afscheid nemen van elkaar. Wij helpen je ook met de administratieve en juridische kant van werken met personeel zoals arbeidsreglement op punt stellen, nakijken of alle lonen correct zijn, loonoptimalisatie,… Dit doen wij zowel vanop afstand of inhouse bij jou in de onderneming.


Werving & selectie

Wil je graag een of meerdere nieuwe mensen aanwerven, maar steek je je eigen tijd liever in je corebusiness? BizPlus zorgt dan voor de werving en selectie en ziet erop toe dat de juiste medewerker op de juiste plaats terecht komt: “We gaan ook na wat je precies verwacht van je nieuwe medewerker. Een schoolverlater is als eerste medewerker misschien niet ideaal, tenzij je tijd kan en wil investeren in zijn opleiding.”

De voorbije 8 jaar stond BizPlus tussen de 400 en 500 bedrijven bij. Patrick Chalmet is echt bezield door het thema sociale wetgeving en HR-beleid. Zo schreef hij samen met Dirk Braet en Mark De Bock het boek ’60 tips om te groeien als ondernemer’. Hij deelt graag enkele tips met ons.


Tips om te groeien als ondernemer

1. Love of talent

De term War for Talent vertaalt Patrick Chalmet graag in ‘Love of talent’: “Je doet er goed aan te investeren in je eigen mensen en te zorgen voor een goed klimaat. Als je een goede band hebt met je medewerkers worden zij ambassadeurs van je bedrijf en is het makkelijker om andere mensen aan te werven.”

2. Geen copycat

Werf je een eerste of tweede werknemer aan? Zorg ervoor dat je niet opteert voor een ‘copycat’ van jezelf. Veel beter is om iemand in dienst te nemen die complementair is aan jezelf.

3. Communiceer tijdig over verloning

Nu de energie- en benzineprijzen de hoogte in worden gejaagd en de media hierover paniekberichten verspreiden, krijgen mensen snel het gevoel dat ze netto niet meer voldoende in hun loonzakje vinden: “Daardoor verhoogt de druk om het nettoloon te verhogen. Treed tijdig met je werknemers in gesprek en wacht niet tot ze ontslag nemen of opslag komen vragen zodat er geen verkeerde perceptie kan ontstaan.”

4. Water doet groeien

Zorg dat je medewerkers genoeg ‘water’ hebben, met de W van welkom heten, de A van aandacht geven, de T van tijd geven, de E van erkenning geven en de R van respect geven.

Meer weten over BizPlus? Surf naar de website.

Het boek ’60 tips om te groeien als ondernemer’ bestellen?

Schuilt er in jou ook een maatschappelijk verantwoorde, ambitieuze ondernemer? Word net als BizPlus lid van TWS Projects!

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Nexus Pursuit

  • Effectis

  • JOULE NV

Bekijk de socials