Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Specialisatie opleidingen voor brand- en veiligheidswacht: omdat de langste adem hebben ook letterlijk levens redt


Dat er over smaak en kleur niet te twisten valt, weten we al langer, maar ook veiligheid staat buiten discussie. Het motto ‘Safety First’ is in bedrijven geen holle slogan, maar een levensreddende leidraad. Om die veiligheid te kunnen garanderen, is het essentieel dat alle toestellen op de werkvloer optimaal functioneren.

In die optiek organiseren bedrijven geregeld een shutdown, waarbij de gebruikelijke werkzaamheden worden stilgelegd om het machinepark te onderhouden. Aan die werkzaamheden zijn reële risico’s verbonden en om de veiligheid van de technici te garanderen, is het een noodzaak om een brand-veiligheidswacht te installeren. Voor deze onmisbare ondersteuning, die ook bij andere werkzaamheden verplicht is, is de vraag groter dan het aanbod.

Furbo is de preferentiële partner om de ‘wacht-lijsten’ langer te maken: een opleiding die geen enkele toegeving doet op het vlak van kwaliteit zorgt in een knelpuntberoep ook voor substantiële steun op het vlak van kwantiteit.

Gespecialiseerde opleiding creëert ‘ademruimte’: sla vier vliegen in één klap in een veelzijdige volgende stap

Furbo geniet een ronkende reputatie op het vlak van opleidingen, met veiligheid als een van dé prominente pijlers in het polyvalente portfolio van het bedrijf. Bestuurder Ronald Franck weet als geen ander dat er met veiligheid niet te spotten valt, en net om die reden is ook de opleiding geen lachertje. Een veelzijdige vijfdaagse opleiding combineert vier vaardigheden en net zo veel aparte attesten. “Ook al is de vraag momenteel erg groot, niet iedereen is geschikt als redder in nood. Bij calamiteiten komt het erop aan om snel en adequaat te (re)ageren en vooral niet te panikeren. En laat net daar bij velen het schoentje-of in dit geval het ademtoestel- knellen.”

“Tijdens de eerste dag van de opleiding leren we werken met onafhankelijke adembescherming: sommige cursisten hebben zichzelf niet in hand en vallen daar al door de mand. Wie bij een noodsituatie panikeert, brengt zichzelf in gevaar én hypothekeert het leven van anderen.”

“Naast ‘werken met onafhankelijke ademhalingsbescherming’ en het daaraan gekoppelde IS-081 diploma, werken we twee dagen rond ‘veiligheidswacht in besloten ruimtes’ (IS-007), een dag rond ‘brandwacht’ (AV-005) en leggen we de VCA-basis. Met allerlei praktische proeven trainen we de deelnemers om de kalmte te bewaren én de klus ook echt te klaren: ons opleidingscentrum in Aartselaar is uitgerust met een innovatieve infrastructuur die zich leent tot diverse simulaties die erg dicht in de buurt komen van reële situaties. Op die manier kunnen de cursisten al doende leren, waardoor ze ook échte gevaren zullen trotseren.”

Interesse om zelf aan deze opleiding te beginnen? Aarzel niet om informatie in te winnen.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Furbo

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Furbo
  • James Ensorlaan 47
    2630 Aartselaar
  • +32 (0)3 470 28 28

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials