Leaderboard KMOinsider.jpg
planningstool

Dankzij deze planningstool win je aan efficiëntie

Partner

Als manager streef je voortdurend naar een zo gezond mogelijke efficiëntie. Niet alleen is dit goed voor je cijfers, ook komt dit het welzijn van je medewerkers en de dienstverlening naar klanten ten goede. Toch loeren inefficiëntie en overefficiëntie vaak om de hoek. Alles staat of valt met een goede planning en een goede organisatie van je personeel.

Wil je dit structureel aanpakken, dan dringt een vlot hanteerbaar systeem zich op. Belangrijk is een oplossing te vinden die inspeelt op de unieke situatie van je bedrijf, en die de flexibiliteit biedt die je nodig hebt. In dit artikel ontdek je Kelio Planification, een tool die beantwoordt aan vele noden.

Kelio Planification

Kelio Planification is een oplossing voor tijdsoptimalisering bij de werkplanning van ondernemingen. Niet alleen kan je eenvoudig werktijds-, afwezigheids- en vakantieplanningen beheren, ook biedt het tientallen extra toepassingen waarmee je de allocatie van medewerkers kan optimaliseren.

Meer dan een standaard planningstool

Kelio Planification biedt een hoop aanvullende en geavanceerde functies. Zo is er bv. controle van behoeftedekking in resources en tijd, cyclische planningen, aanmaken van planningsmodellen, beheer van vervangingen en roosters, …

  • Flexibele uurroosters

Zodra de planningen zijn opgemaakt, vormt het aanpassen van roosters aan de dagelijkse gebeurtenissen vaak een tijdrovende activiteit. Toch komt dit zeer frequent voor bij bedrijven. Daarom kan je bij Kelio Planification grafische aanpassingen doorvoeren, waarmee je de last minute wijzigingen binnen uw organisatie eenvoudiger kan organiseren.

  • Typeplanning

Met de typeplanningen kan je op voorhand planningsmodellen aanmaken en opslaan. Doet een bepaalde situatie zich voor, dan kan je deze typeplanning eenvoudig uitvoeren voor een gekozen periode en de geselecteerde middelen.

Dit principe wordt bv. gebruikt in ziekenhuizen: door op voorhand uurroosters te voorzien voor periodes van hogere of lagere activiteit, kan dit steeds snel en eenvoudig worden ingevoerd.

  • Werkpostplanning

Dankzij het postenoverzicht kan je nagaan of de verwachte competenties voor een post stroken met die van de werknemer. Zo zorg je voor een grotere planningslogica. Door de behoeften voor een bepaalde werkpost vast te leggen, kan je eenvoudig het aantal verwachte personen vaststellen. Dankzij de automatische kleurencode krijg je bovendien een snelle en efficiënte behoefteweergave.

  • Extra hulpmiddelen

Daarnaast biedt de tool een hoop extra hulpmiddelen:

  • Beheren van wachtdiensten.
  • Beheren van vervangingen.
  • Beheren van uitgeleend personeel.
  • Realtime controle van tijdstotalen, behoeftedekking, wettelijke voorschriften, beperkingen i.v.m. personen (bv. nachtwerk), …

Intuïtieve en personaliseerbare werkruimte

Bij Kelio Planification volstaat een beperkt aantal schermen om de gehele bedrijfsplanning te beheren. Met één klik kan je de details van de planning bekijken: per maand, per week, per dag, of zelfs per minuut. Bovendien is het zeer eenvoudig om uurroosters, afwezigheden, activiteiten en/of kostencentra toe te wijzen aan werknemers.

Daarnaast is er ook de toolbox, waarmee je makkelijk alle noties die je wil plannen kan visualiseren: uurroosters, afwezigheden, wachtdiensten, activiteiten, kostencentra, … Deze toolbox is volledig mobiel en kan in de werkruimte worden ingevoegd of op eender welke locatie worden geplaatst volgens je gewoonten.

Arbitrage tussen werklast en beschikbaarheid van personeel

Doordat bij Kelio Planification de planning omkeerbaar is, is het mogelijk om van de klassieke planningslogica (toewijzing van tijd aan personeel) om te schakelen naar een logica van planning per post (toewijzing van personeel aan werk). Dit geeft je heel wat extra mogelijkheden en zorgt ervoor dat je kan winnen aan efficiëntie.

Professioneel advies

Wil je meer weten over planningssoftware? Vul onderstaand formulier in en stel je vraag aan één van onze experten.

Meer weten?

Bodet Logo

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven