Leaderboard KMOinsider.jpg
digitale oplossingen voor HR bij kmo's

Meer dan één op drie kmo’s registreert werktijd digitaal

Toegangscontrole & Tijdsregistratie

‘Time is money’, weet elke kmo. Meer dan één op drie (35%) van de kmo’s heeft een modern tijdregistratiesysteem waarmee de medewerkers op verschillende manieren ingeven hoe lang ze werken. Dit blijkt uit een bevraging van SD Worx bij 685 kmo’s.

De nood aan vereenvoudiging en flexibilisering duwt de kmo richting digitale oplossingen. In de top 10 van digitale vereenvoudigingen die kmo’s reeds toepassen, staat de digitale loonbrief bovenaan (66%).

Digitale loonverwerking

“Digitale oplossingen vormen een betrouwbare basis voor de loonverwerking. Uit ons onderzoek blijkt dat de verlaging van manuele administratieve taken de beste drijfveer is voor onze kmo’s om te starten met digitale vereenvoudiging en automatisatie: 65% vindt dit een goede reden om op de digitale trein te stappen. Er is immers ook nood aan flexibilisering”, verduidelijkt Annelies Rottiers, verantwoordelijke kmo consultancy bij SD Worx.

Beschikbaarheid versus werk-privé balans

Steeds meer bedrijven verwachten een permanente beschikbaarheid tijdens de kantooruren. Anderzijds voelen werkgevers de druk naar meer flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privé. Deze digitale aanpak verzoent beide verwachtingen en biedt ook voordelen voor organisaties met een variërende workload waarbij het op sommige momenten heel druk is en op andere tijdstippen dan weer rustiger.

Gedeelde teamkalender

Een gedeelde teamkalender biedt een up-to-date overzicht voor alle betrokkenen. Hiervan getuigt ook Forbo, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in onder meer innovatieve vloerbedekkingen: “Onze medewerkers waren vragende partij voor glijdende werkuren op de werkvloer. De tijdregistratieoplossing laat hen toe hun aan- en afwezigheden zelf in te voeren en te beheren. Ook een rechtstreekse koppeling met SD Worx als sociaal secretariaat is voorzien”, getuigt Michael Boelaert als business controller. “Vroeger werd voor elke aanvraag een e-mail verstuurd, maar vandaag gebeurt alles via het systeem. Dat leidt ook tot veel minder administratie en betekent dus tijdswinst voor iedereen. Onze mensen kunnen hun werkuren nu optimaal afstemmen op de files of de opvang van hun kinderen.”

Digitale werkplanning

Eventuele capaciteitstekorten wil elke werkgever zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Ongeveer een kwart van de kmo’s heeft een gespecialiseerde oplossing voor enerzijds werkplanning (26%), maar ook voor overuren (25%), zo blijkt uit het onderzoek. Ondernemers die de flexibiliseringsnood goed inschatten, kunnen personeel beter inzetten en meer winst maken. Horeca en begrafenisondernemers zijn voorbeelden die extreme flexibiliteit vereisen. Digitale werkplanning en tijdsregistratie voeden de payroll en zorgen voor efficiëntie en gemoedsrust.

base annonce bodet_1.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven