Leaderboard KMOinsider.jpg
Testfase project gezichtsherkenning Panasonic voetbalclub RWD Molenbeek

Sneller naar het voetbal dankzij biometrische herkenning

Toegangscontrole & Tijdsregistratie

Supporters van de Belgische voetbalclub RWD Molenbeek zullen in de toekomst dankzij gezichtsherkenning toegang krijgen tot hun stadion. Het project is nog in een testfase.

Automatische herkenningspoort

Als fans van de club online hun seizoenskaarten bestellen hebben ze de keuze om een foto te uploaden. Deze foto zal vervolgens gekoppeld worden aan het beeld dat twee camera's maken bij de ingang voor abonnementhouders in het stadion. Zo krijgen de supporters sneller toegang tot het stadion via de zogenaamde ‘fast lane’ via een automatische poort.

Ook zullen supporters die hun abonnement op thuisspeeldagen niet bij zich hebben toch zonder probleem het stadion binnenkunnen. Supporters die geen foto uploaden zullen enkel met hun seizoenskaart via de reguliere toegangspoorten binnengeraken. Dit is ook het geval als abonnementen worden uitgeleend aan derden.

Gezichtsherkenningssoftware versnelt toegang

Deze gezichtsherkenningssoftware is puur gericht op toegangscontrole. Het systeem biedt de abonnementhouders meer comfort. RWD Molenbeek-voorzitter Thierry Dailly: "Dankzij de hoge betrouwbaarheid van het herkenningssysteem en de snelle gegevensverwerking kunnen we een systeem installeren dat de controles bij de ingang versnelt. De pilot zal ongeveer een jaar duren. De service komt er in samenwerking met Zetes en dankzij gezichtsherkenningstechnologie van Panasonic.”

 

Privacybescherming

De scans van de foto’s van de supporters worden opgeslagen op een server van RWDM die niet gekoppeld is aan het internet of welk ander systeem dan ook. Alleen geautoriseerd personeel van RWDM heeft toegang tot deze data. De verkregen gegevens van de camera’s bij de ingang worden niet opgeslagen. De privacy van de abonnementhouders is hiermee gegarandeerd. Voorlopig wordt het systeem nog getest en vindt er nu nog geen effectieve gezichtsherkenning plaats. Dit gebeurt pas begin 2019 als de automatische poort wordt geïnstalleerd.

base annonce bodet_1.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven