Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Uitzendbedrijf loodst eventmedewerkers naar zorgsector

HR

Als uitzendkantoor en leverancier van personeel voor de grootste evenementen, concerten en festivals in België zag Link2Events zijn activiteiten door de coronacrisis helemaal stil vallen. Daarom wil het bedrijf mensen binnen de event- en horecasector matchen met vacatures in de zorgsector. Op die manier kunnen beide sectoren elkaar ondersteunen en versterken tijdens de komende maanden om nadien terug te plooien op hun corebusiness.

Zorgsector onder druk

“We hebben allemaal baat bij een goed draaiende zorgsector, zeker nu in de strijd tegen het coronavirus. Maar die sector staat onder zware druk, vooral dan op het vlak van personeel. Wij spannen ons in om bij de bedrijven in de event- en horecasector het platform en de bewustwording te creëren om hun personeel te linken met de tijdelijke behoeften en dringende nood in de zorgsector. We denken hierbij vooral aan logistieke hulp, animatie, onthaaltaken, keukenpersoneel, maaltijdbedeling, kortom ondersteuning zonder zorgtaken”, legt Axel Torfs, CEO van Link2Events uit.

Korte opleiding

“Door onze ervaring kunnen wij dit project administratief en logistiek snel en efficiënt beheren. Woonzorgcentra en ziekenhuizen in heel België zijn onze klanten. Wij voorzien ook een korte opleiding om kandidaten te briefen over de aandachtspunten in de zorg. De hands-on mentaliteit eigen aan het personeel in de horeca en eventsector is ook nodig in de zorgsector.”

Bereid om elders te werken

Het uitzendbedrijf hoopt dat de overheid op heel korte termijn de zorgsector zal helpen bij het inschakelen van uitzendkrachten. De Vlaamse overheid heeft alvast duidelijk gemaakt dat de uitzendsector hier een heel belangrijke rol in speelt en bekijkt ook de mogelijkheden om de zorgsector te ondersteunen bij de inzet van deze kandidaten. Uit een recent onderzoek van Acerta blijkt trouwens dat twee op de drie werkende Belgen (66 procent) best bereid zijn om tijdelijk ergens anders te gaan werken wanneer hun eigen werkgever in financiële problemen komt door de coronacrisis.

“We hebben contacten met veel bedrijven in de event- en horecasector die hun personeel momenteel niet kunnen inzetten. Wij motiveren hen om hun potentiële kandidaten bij ons aan te bieden. Wij fungeren dan als uitzendbedrijf en motor van het hele gebeuren en we zorgen ervoor dat er een aanvaardbare marge wordt gegenereerd voor alle partijen. Voor dit project hebben we in elk geval de steun van de Sportpaleisgroep onder de leiding van Jan Van Esbroeck en van Herman Schuermans”, besluit Axel Torfs.

Lees meer over Interim en rekrutering

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials