Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Vakkundig ventileren: de derde pijler in de strijd tegen de pandemie

HR

Ventilatiemanagement is te allen tijde levensbelangrijk in de strijd tegen vervuilde en soms gevaarlijke binnenlucht. Ten tijde van corona mag je dat woord ‘levensbelangrijk’ zelfs letterlijk nemen: consequent ventileren blijkt een succesvolle strategie om corona te bestrijden en een besmetting binnenskamers te vermijden!

Naast voortdurende ventilatie en voldoende verluchting zorgt een luchtreiniger voor betrouwbare en betaalbare bijkomende bescherming. Pascal Mannekens is niet alleen bedrijfsleider van Bedking-Ergopolis: als Master in de Revalidatiewetenschappen is hij een gerenommeerd gezondheidsexpert, met enorme ervaring op het vlak van ergonomie. Sinds enkele jaren focust Pascal zich naast slaapkwaliteit ook op luchtkwaliteit. Pascal praat dan ook met kennis van zaken over een strategie die meer dan ooit het verschil kan maken.

Pascal Mannekens, gezondheidsexpert, auteur en bedrijfsleider van Bedking- Ergopolis


1 op 7 haalt een ‘buis’: de zorgwekkende realiteit van luchtkwaliteit binnenshuis

“Lang voor corona waren mondmaskers al een vertrouwd beeld in dichtbevolkte regio’s met intensieve industrie: met smog als visuele verwittiging weten we al langer dat het pover gesteld is met de luchtkwaliteit buiten. Veel minder bekend is dat de luchtkwaliteit binnen vaak met veel prominentere pollutie kampt dan buiten: de binnenlucht is twee tot vijf keer vuiler dan de buitenlucht. In de wetenschap dat luchtvervuiling jaarlijks 400.000 vroegtijdige sterfgevallen veroorzaakt, is een ventilatieactieplan een even dringende als dwingende noodzaak.”

KMOinsider actie: 10% korting op een mobiele luchtreiniger.

Lees verder onder de foto


Het virus overwinnen begint binnen: optimale luchtkwaliteit als geheime wapen in de strijd

“Nu binnen blijven de boodschap is, is een optimale luchtkwaliteit binnen meer dan ooit van levensbelang. Onderzoek wijst uit dat een betere luchtkwaliteit in de dagen voorafgaand aan een opname met beademing, het herstel in de hand kan werken. Ook voor een rappere revalidatie is de luchtkwaliteit een essentieel element. Maar uiteraard is voorkomen beter dan genezen: een optimale luchtkwaliteit is een probate preventiemaatregel om Covid-19 binnenshuis te bestrijden en een besmetting te vermijden.”

Veel vuiltjes aan de lucht

Talloze factoren kunnen de luchtkwaliteit binnen impacteren én de gezondheid hypothekeren. Naast vluchtige organische stoffen zoals verf en schoonmaakmiddelen, kunnen verwarmingstoestellen, roken, bacteriën, schimmels, huismijten en huisdieren de luchtkwaliteit beïnvloeden. Koken zonder afdoende afzuiging kan zelfs kankerverwekkende consequenties hebben. De lucht die we uitademen zorgt steevast voor vervuiling, en als die lucht een virale lading heeft kan dat rampzalige repercussies hebben.

Een duurzaam drietal: ventileren-verluchten-reinigen

Met kennis van zaken denkt Pascal het verschil te kunnen maken. Hij hoopt dan ook dat zijn succesvolle strategie zal leiden tot een algemene aanpak: hij vraagt aan de regering een nationaal ventilatieactieplan als bijkomende maatregel in de strijd tegen Covid-19.
“Het is essentieel om voortdurend te ventileren. Een ventilatiesysteem is de optimale oplossing. Vervang op tijd je filters en maximaliseer het debiet. Ook ventilatieroosters of ramen op kiepstand bieden soelaas. Daarnaast is het zeker aan de orde om voldoende te verluchten. Zet ramen en deuren tegen elkaar open en zorg zo vaak mogelijk voor een krachtige doorluchting. Zorg wel dat de binnentemperatuur boven 15°C blijft en hou er rekening mee dat de heilzame effecten van verluchting na een half uur aan kracht inboeten.

Een derde stap is luchtreiniging met kwalitatieve commerciële luchtreinigers, die gebruik maken van hoogstaande Hepa 13- en Hepa 14-filters. Deze luchtreinigers zuiveren de lucht niet alleen van virussen en bacteriën, maar gaan ook de strijd aan met pollen, huisstof, schimmels, huidschilfers van huisdieren en fijne stofpartikels.”

Aeris, de Zwitserse fabrikant van luchtreinigers in het topsegment, koos Pascal Mannekens als professionele partner voor zijn distributie in de Benelux. Bij Bedking-Ergopolis kan je terecht voor deze elegante eyecatchers die luxueuze looks koppelen aan een fenomenale functionaliteit.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • ibizz

  • Axis Group

  • StepStone

Bekijk de socials