“Surface” aan de oppervlakte

IT

Na talloze pogingen, lijken tablets eindelijk te worden aanvaard in de business wereld van vandaag. Dankzij Apple’s iPad hebben we de voordelen van zo’n toestel ingezien. iPad is niet echt een business oplossing en toch wordt hij blijkbaar met zijn beperkingen aanvaard. 

Androïd systemen zijn al enige tijd beschikbaar. Microsoft zag dit met lede ogen aan en ging in hoog tempo op zoek naar een waardig alternatief. Nu hebben ze in Redmond in Windows 8 de RT versie gelanceerd. Deze draait op de Surface, een Microsoft hardware tablet. Ook heeft Microsoft met de lancering van Windows 8 de MS App Store opgestart. We kunnen gratis en/of betalend Windows apps downloaden op onze toestellen. Het aanbod is nog wat beperkt maar groeit gestaag.

De Surface heb je trouwens in twee uitvoeringen: met Windows RT als tablet of met Windows Pro als ultra portable pc. Het verschil is dat een tablet met Windows RT aan een pc gekoppeld wordt om info mee te nemen en te presenteren aan jezelf of aan derden. Een Windows Pro toestel is een volwaardige pc met alle mogelijkheden vandien: opslag op het toestel, volwaardige Office toepassingen, inloggen op een bedrijfsserver, ….

De Surface is natuurlijk uitgerust met een aanraakscherm. Handig is dat je er een cover bij kunt nemen die meteen ook een keyboard is en toch ultra dun blijft. Door de Windows 8 OS kun je bovendien met jouw account inloggen en zo alleen jouw info en settings op je scherm krijgen. Als er iemand anders gebruik maakt van je toestel, krijgt die zijn persoonlijke settings en info te zien. Erg handig als bvb. je kinderen je toestel “ook eens willen gebruiken”! Dan kom je met je iPad bij je klant toe en plots verschijnt de melding: “De oogst kan binnengehaald worden.” van een of ander leuk spelletje dat ze op je toestel spelen. Bovendien staat je mailbox voor hen open en nog veel meer. Voor business gebruik is meer veiligheid nodig. En met de Surface met Windows 8 is die beschikbaar.

Er waren al oplossingen van diverse suppliers voor tablet pc’s met Windows 8. Nu heeft Microsoft met de Surface RT een geduchte tegenspeler voor de business markt in het leven geroepen. Wij verwachten er erg veel van!

Meer weten? Bel ons en we doen graag alles volledig voor jou uit de doeken.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom