1990

IT

Wat herinnert u zich nog van het jaar 1990? Zijn het de beelden van Nelson Mandela, die op 11 februari van dat jaar werd vrijgelaten uit de gevangenis waarin hij 27 jaar lang zat opgesloten? Of herbeleeft u nog eens die traumatiserende goal waarmee Engeland-speler David Platt op 26 juni België uitschakelde in de kwartfinale van het WK voetbal, in de allerlaatste minuut van de wedstrijd?

Bij SAP België lopen er nog mensen rond voor wie 27 september de belangrijkste dag van dat jaar was. Sinds die dag – dit jaar dus exact twintig jaar geleden – is SAP namelijk ook in ons land actief.

Er is heel wat veranderd in die twintig jaar. Op technologisch vlak hebben er enorme verschuivingen plaatsgevonden. In 1990 was het internet nog een marginaal verschijnsel – van cloud computing was dus nog geen sprake. En mobiele telefonie was toen nog een relatief begrip – met die lompe bakken van wel vijf kilo geraakte je namelijk niet ver. Wat een verschil met de smartphones van nu…

Eén ding is echter niet veranderd sinds de eerste dag van onze activiteiten in dit land: de inzet en het vernuft van onze lokale partners. Dankzij de inspanningen van gerenommeerde economische experts en van de knappe koppen in onze researchafdeling bevat ons gamma oplossingen voor elk type bedrijf, dus ook voor kmo’s. Maar zonder onze partners zou al dat moois nooit tot bij onze klanten geraken. Het zijn die bedrijven – vaak zélf kmo’s – die er dag na dag in slagen om met de juiste oplossing op de proppen te komen voor de behoeften van onze klanten. Dit lijkt me dan ook een geschikt moment om hen van harte te bedanken voor hun bijdrage aan ons succes. Onze samenwerking illustreert mooi hoe kmo’s en multinationals niet noodzakelijk elkaars natuurlijke vijanden zijn. Wellicht zijn er ook in uw sector mogelijkheden om de dreiging van internationale concurrentie om te buigen in een lucratieve opportuniteit.

Terugblikken op de voorbije twintig jaar is aangenaam en leerzaam, maar laat ons nu toch vooral vooruitkijken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de volgende twintig jaar op een verantwoorde manier blijven groeien? Eén ding kan ik nu al voorspellen: onze lokale partners zullen een belangrijke rol blijven spelen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?