2011 wordt waardevol

IT

Hebt u al eens berekend hoeveel uw bedrijfswagens bijdragen tot uw bedrijfsresultaten? Hebt u zich dat eigenlijk ooit al afgevraagd? Wellicht niet. “Het hoort er nu eenmaal bij”, luidt het excuus. “Het is een noodzakelijk kwaad.”

Ook computersystemen worden vaak als zo’n “noodzakelijk kwaad” beschouwd. Maar daarvan vraagt men zich wél vaak af of het voldoende bijdraagt tot de prestaties of de groei van de onderneming. “Want vroeger deden we het allemaal zonder al die software, en toen ging dat toch ook?”, hoor je dan. Vroeger is vroeger, natuurlijk. Voor wie het nog niet zou hebben gemerkt: de tijden zijn veranderd. Uw concurrenten zitten niet enkele straten of dorpen van u verwijderd, maar veeleer enkele landen en soms zelfs continenten van u vandaan.

En uw concurrenten reageren niet enkele weken nadat u iets nieuws hebt geïntroduceerd – soms hebben ze zelfs dezelfde dag al een antwoord klaar. In zo’n omgeving leven en werken we tegenwoordig. Zonder goed uitgebalanceerde en vlot functionerende informaticasystemen hou je het in deze omstandigheden niet lang vol. Daarvoor is de complexiteit én de snelheid van ondernemen te snel toegenomen. Maar dat u hard- en software als een noodzakelijk kwaad ziet, is ook een beetje onze fout. Eigenlijk hebben we daar in het verleden te weinig aandacht aan besteed. Voor discussies over informaticasystemen zaten we met de IT-manager rond de tafel – en vaak met niemand anders. Is het een wonder dat de fi nanciële directeur vervolgens niet het gevoel heeft dat de boekhoudsoftware op zijn wensen is afgestemd?

Is het dan niet normaal dat de verkoopverantwoordelijke de mogelijkheden van de geïnstalleerde oplossing te weinig benut? Een ongeziene focus op de value, de reële waarde van onze oplossingen, dat is het goede voornemen dat wij bij SAP maken voor 2011.

We starten binnenkort met de SAP Value Circle, een uitgebreid programma van evenementen, nieuwsbrieven en andere vormen van communicatie die u zullen toelaten om de waarde van uw informatica-investeringen beter in te schatten. Het zal zich ook weerspiegelen in onze aanpak. Daarin moet voor elk project van in het begin duidelijk zijn wat de exacte kosten zullen zijn, maar ook de voordelen ervan en de domeinen of activiteiten die voorrang moeten krijgen in het automatiseringsproject. We zijn, met andere woorden, vastbesloten om van 2011 een waardevol jaar te maken.

Wedden dat u uw bedrijfssoftware binnenkort helemaal niet meer als een noodzakelijk kwaad ziet?

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?