Afscheid van ISDN

IT

Het definitieve einde van ISDN begint nu ook in België in zicht te komen. De onlangs aangekondigde geleidelijke uitfasering van ISDN en de daarmee verbonden standaardisatie van transmissietechnologieën markeert het einde van een tijdperk en biedt nieuwe mogelijkheden voor zakelijke communicatie.

Overweeg een zachte migratie, of met andere woorden een stapsgewijze en soepele overgang naar SIP. Dit scenario maakt het mogelijk een geleidelijke overstap in meerdere fasen naar VoIP te maken. U bepaalt hierbij zelf hoe snel de omschakeling moet gaan.

Bij de eerste stap wordt een toestel (gateway) tussen het traditionele telefoniesysteem en de bestaande ISDN lijn gezet. Dit heeft als voordeel dat er geen ingrepen in de bestaande telefoonaansluiting nodig zijn.

In de tweede fase loopt de volledige telefonie via IP, de ISDN-lijnen worden compleet uitgeschakeld. Het traditionele telefoniesysteem wordt volledig vervangen door de IP telefonie.

In de laatste fase worden alle nog analoge componenten van de communicatie-infrastructuur, zoals faxapparaten, intercoms of telefoons in de VoIP-oplossing geïntegreerd via analoog adapters.
Belangrijkste van al, wees er tijdig bij en doe beroep op een goede partner voor telefonie.

Meer vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom