Begeleiden of lijden?

IT

Karel kent poker als geen ander. Hij heeft er al heel wat mooie centen mee verdiend. Voortdurend zoekt hij naar nieuwe ervaringen en ideeën om er nog beter in te worden.

Karel kent poker als geen ander. Hij heeft er al heel wat mooie centen mee verdiend. Voortdurend zoekt hij naar nieuwe ervaringen en ideeën om er nog beter in te worden.

Zo wordt hij op een dag uitgenodigd door zijn vriend Frank naar een pokeravond waar voor grof geld Gamboni gespeeld wordt. Zonder aarzelen stemt Karel toe. Die avond speelt Karel. Frank staat naast hem en wilt hem nog een en ander uitleggen maar dat wijst Karel af. Hij speelt. En het gaat erg vlot. Hij rijft de ene winst na de andere binnen. Een tegenstrever, Mark, is ook erg goed en wint ook regelmatig.

Na verloop van een tijdje heeft Karel de hoogst mogelijke combinatie in zijn handen. Hij speelt het slim en verleidt Mark om mee op te gaan in het bod op de tafel. Uiteindelijk zetten beiden alles in en roepen de kaarten op tafel. Karel is zeker van zijn winst en begint alles naar hem toe te trekken. Mark roept Gamboni! en wijst naar een bordje aan de muur dat zegt: ‘Gamboni: de hoogste combinatie is een 2, 3, 4, 5 en 6”. De kaarten van Mark zijn een Gamboni en dus wint hij de pot.

Karel laat zich niet kennen en zet opnieuw in en speelt verder om alles terug te winnen. Het lukt hem aardig en na enkele uren heeft hij zelf een Gamboni in zijn handen. Weer speelt hij het slim en Mark volgt niets vermoedend zijn inzetten. Opnieuw alle kaarten op tafel. Karel laat trots zijn Gamboni zien. Nu wijst Mark naar een bordje op een andere muur: ‘Een Gamboni kan maar een keer per dag winnen.’

Je begrijpt de ontgoocheling van Karel. Ook Frank staat er beteuterd bij. Hij kende de regels van dit huis maar mocht Karel niet begeleiden.

Bekwaam begeleiden is zo belangrijk om je te behoeden voor verkeerde beslissingen. En dat is wat acom doet: je begeleiden in je IT-keuzes om te zorgen dat je investeringen zichzelf terug verdienen.

Mogen we jou begeleiden?

Prettige vakantie!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom