anr-banner.gif

Bescherm jouw werknemers tegen cybercriminelen

IT

Cybercriminaliteit, heeft het zijn intrede ook al gemaakt in jouw bedrijf? Zijn jouw bedrijfsgegevens wel voldoende beschermd? Cybercriminelen proberen immers op slinkse manieren aan privé- of bedrijfsgegevens te geraken om zo computers te hacken en het hele bedrijfssysteem plat te leggen of klantgegevens te stelen. Als werkgever is het dan ook jouw taak om je werknemers te beschermen tegen risico’s en vallen op het internet. Maar hoe doe je dat?

Menselijke fouten

Wie aan cybercriminaliteit denkt, gaat er meestal vanuit dat zijn computer onvoldoende beschermd was of dat de virusscanner het even niet deed. Een goede computerbeveiliging en firewall is inderdaad belangrijk, maar daar mag het niet bij blijven. Wist je dat 90 procent van de cyberinbreuken veroorzaakt wordt door een menselijke fout? Je wil niet weten hoeveel mensen op een verkeerde link klikken en zo onbewust hun gegevens doorgeven. Toegegeven: cybercriminelen weten heel goed hoe ze mails moeten namaken. Je zou het niet geloven mocht je weten hoe simpel mails eruit zien, maar waardoor mensen toch misleid worden. Bijscholing kan dit echter verhelpen.

Trainen en bijscholen

Wil je dat je werknemers veilig kunnen rondsurfen en niet in de phishingval lopen? Kies dan voor een phishingtraining door een gespecialiseerd bedrijf. Aan de hand van phishing simulation leren werknemers hoe valse mails er bijvoorbeeld uitzien. Er worden realistische situaties gecreëerd en zo getoond hoe alle mogelijke types van phishing eruit zien. Door die te leren herkennen, verkleint de kans dat een werknemer op een foute link klinkt in een phishingmail. Geen zorgen, dit gebeurt in een gecontroleerde omgeving. Phishing simulation software leert je medewerkers phishing en andere cyberdreigingen herkennen en er vooral mee omgaan.

Aanpak op maat

Daarnaast zijn dergelijke trainingen gelinkt aan artificiële intelligentie, of AI. Deze AI bekijkt elke werknemers als een individu en analyseert zijn gedrag. Op basis daarvan worden phishingsimulaties aangepast aan elk individu. Bovendien zijn deze simulaties gepersonaliseerd. Dat wil zeggen dat binnen een training de ontvanger een phishingmail krijgt die zowel qua timing als qua inhoud past bij de hem. Wie zijn werknemers behoedt voor phishingaanvallen door intensieve trainingen aan te bieden, slaagt erin een ‘human firewall’ te bouwen. Op die manier zullen cybercriminelen niet zo snel meer gegevens kunnen bemachtigen. Zo’n training op het werk is ook voordelig in het privéleven. Wie door een training phishingmails leerde herkennen en ermee omgaan zal die kennis ook overdragen naar zijn privéleven en vrienden of familie tips geven om niet langer in de phishingval te lopen.

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials