20200701-Desk-solutions.gif

Hoe kies je je cloud provider?

Cloud hosting

Eigenschappen van een betrouwbaar cloud dienstverlener

Je hebt besloten om je gegevens, software en bestanden ‘in de cloud’ te bewaren of je wil software uit de cloud gebruiken. Daarvoor dien je in zee te gaan met een cloudserviceprovider. Hoe kies je die best?

Kwaliteit van het datacenter

Je gegevens worden bewaard in het datacentrum van de provider. Hoe ziet dat gebouw eruit? Hoe is de fysieke toegangsbeveiliging geregeld? Is er een goede brandbeveiliging? Wat gebeurt er als de stroom uitvalt? Gaat de provider milieuvriendelijk en duurzaam te werk?

Kwaliteit van de infrastructuur

Hoe is het gesteld met de hardware van het datacentrum? Zijn de configuraties bestemd tegen uitval? Hoe snel kan er nieuwe capaciteit worden toegevoegd? Hoe wordt de infrastructuur onderhouden? Zijn er voldoende back-upvoorzieningen?

Kwaliteit van de organisatie

Bij het beheer van een datacenter komt er menselijke interventie kijken. Zijn de medewerkers van het datacentrum goed opgeleid? Welke veiligheidsprocedures worden er gehanteerd?

Kwaliteit van de toepassingssoftware

Hoe zit het met de kwaliteit van de toepassingssoftware zoals toegangsbeveiliging, uitwisselbaarheid van gegevens,…? Deze software bepaalt wie welke gegevens op welke manier verandert.

Financiële gezondheid van de provider

Is je provider financieel gezond? Beschikt hij over voldoende financiële middelen om op lange termijn goed werk te kunnen blijven leveren?

Wat met het juridische aspect?

Welke maatregelen heeft het datacenter genomen rond continuïteit? Hoe ziet de managementstructuur eruit? Is er een beleid voor risicobeheer? Wat gebeurt er bij faillissement, calamiteiten, storingen? Zijn er overstapmogelijkheden?

De reputatie van de provider

Heeft de provider een goede reputatie? Heb je een goed gevoel bij het bedrijf? Met welke partners werkt de provider samen? Heeft de provider een goed zicht op jouw bedrijf? Kan hij mee evolueren met jouw toekomstplannen?

Facturatie en rapportering

Bezorgt je provider je prestatierapporten? Zijn de facturen duidelijk? Je moet kunnen zien welke bronnen je gebruikt en hoeveel die kosten.

20200701-desk-solutions-rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Bekijk de socials