anr-banner.gif
Karel Vrints, sales director benelux over zorgplatform into.care

Karel Vrints versterkt zorgplatform into.care®

Cloud hosting

Zorgcentra springen op digitale trein

Het team van into.care®, het zorgplatform in de cloud voor zorginstellingen, heeft Karel Vrints als Sales Director Benelux aan boord gehesen om de digitale transformatie in de zorgsector te versnellen. Vrints werkt al 27 jaar in de zorgindustrie en was de voorbije tien jaar sales manager bij Care Solutions.

SaaS-platform met grote ambities

Met into.care® verliezen zorgverleners minder tijd aan papierwerk, tijd die ze bijkomend aan echte zorgtaken kunnen besteden. De ambitie van het SaaS-platform is om tegen eind 2019 1 op de 5 Belgische zorgcentra gebruik te laten maken van het mobiele platform.

Snel werkschema’s opstellen

Via  into.care ® zijn alle professionals in een zorginstelling (artsen, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,…) met elkaar geconnecteerd. Ze krijgen toegang tot de zorgnoden en -statussen van de residenten en kunnen zo ze snel en makkelijk zorgplannen en werkschema’s opstellen.

Karel Vrints begon zijn beroepsloopbaan als verpleegkundige en werkte daarna als Toepassingsverantwoordelijke bij ZNA, waar hij de eerste digitale toepassingen voor zorgverleners leerde kennen.

Snellere transitie naar digitalisering

““Ik ben ervan overtuigd dat de transitie van papier naar digitaal in de zorgcentra sneller moet én kan gebeuren”, licht Karel Vrints de nieuwe wending in zijn carrière toe. “Zorgverleners zijn daar vragende partij voor. Ze willen minder tijd besteden aan administratie en meer tijd aan échte zorg. De digitale transitie en de switch naar de software van into.care® is een investering die zorginstellingen al na een paar maanden terugverdienen. Into.care® hanteert een transparante prijs per bewoner per maand, die updates en de nieuwe manier van derdebetalersadministratie bevat.”

Ook internationale expansie

Vrints zal zich ook toeleggen op de internationale expansie en focussen op grote groepen die vaak ook internationale opportuniteiten bieden. “In België werken we al samen met Senior Living Group, een dochterbedrijf van de Europese zorggroep Korian, die into.care® al in enkele woonzorgcentra heeft uitgerold. Daarnaast zijn we momenteel ook in Nederland bezig met een pilootproject”, stelt Jeroen De Backer, CEO van into.care®.

Sinds de oprichting in 2015 haalde into.care 1,5 miljoen euro op voor de verdere ontwikkeling van het SaaS-platform, in een kapitaalronde die werd geleid door KBC Start it Fund en LRM.

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Bekijk de socials