20200701-Desk-solutions.gif

Corona jaagt uitgaven voor technologie de hoogte in

IT

Liefst 12,8 miljard euro per week werd er wereldwijd meer besteed aan technologie tijdens de eerste coronagolf. Zo blijkt uit een rondvraag door de onderzoeksafdelingen van KPMG en Harvey Nash tussen juni en augustus dit jaar. Er werden 4.200 CIO’s bevraagd wereldwijd, waaronder meer dan 130 respondenten in België. (foto: Interxion)

Uitgaven voor cybersecurity stijgen

Deze CIO-studie stelt dat er circa 5 procent extra tech-uitgaven zijn gebeurd om de coronacrisis in bedrijven aan te pakken. De focus van de uitgaven lag op veiligheid en privacy, wat meer dan nodig bleek. Een kwart van de wereldwijde respondenten gaf aan dat ze meer cyberaanvallen te verwerken kregen op hun infrastructuur. Bij 42 procent ging het om phishing; 23 procent betrof malware. Volgens KPMG en Harvey Nash is cybersecurity momenteel de tweede meest gevraagde technologievaardigheid, na enterprise-architectuur. Wereldwijd staat security op één.

IT-budget onder druk

Ondanks extra uitgaven voor security en het faciliteren van thuiswerken, staat het IT-budget wel onder druk. Voor corona verwachtte 45 procent van de CIO's een verhoging van hun budget. Nu zakt dat tot 38 procent.

AI en Machine Learning in België

Belgische CIO’s keken tijdens de eerste corona-golf vooral naar vier investeringscategorieën: kleinschalige implementaties van AI & Machine Learning (45%), SaaS (Software as a Service) (36%), Intelligent Automation (27%) en Distributed Cloud (18%).

Mentale gezondheid

Opvallend is ook dat negen op de tien van de respondenten bezorgd zijn over de mentale gezondheid van hun team. 66 procent van hen heeft programma's opgezet om hun personeel daarrond te ondersteunen.

De studie legt ook verschillen in de IT-prioriteiten bloot voor en na de virusuitbraak. Opvallend is het verdwijnen van 'nieuwe producten en diensten ontwikkelen' en 'bruikbare inzichten uit data verkrijgen' uit de top vijf. Vandaag bestaat de top vijf uit:

  1. betrokkenheid van de klant verbeteren
  2. operationele efficiëntie verbeteren
  3. wendbaarheid en snelheid van marktintroductie verbeteren
  4. stabiele en consistente IT-prestaties leveren
  5. workforce enablement

Bron: DataNews

20200701-desk-solutions-rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials