leaderboard Desk Solutions 980w120.png
Brother Print 2025 Rapport van Quocirca

De werkplek in 2025: in 7 stappen van kantoor naar ecosysteem

Sponsored

2025: het staat haast voor de deur. Maar hoe zal de werkplek van 2025 eruitzien? In dit artikel ontdek je 7 inzichten uit het Print 2025 Rapport van Quocirca. Deze inzichten helpen ook uw bedrijf op weg naar het virtuele en verbonden kantoor-ecosysteem van de toekomst.

1. Mobiele werknemers zullen bijna 60% van de beroepsbevolking uitmaken

Veel organisaties anticiperen vandaag reeds op het feit dat gemiddeld 60% van hun werknemers mobiel zullen zijn in 2025. Even vergelijken: in 2017 was dit nog 38%.

Deze grote verandering zal mogelijk gemaakt worden door geïntegreerde werkplekoplossingen: interactieve schermtechnologie, stemassistentie, virtuele assistenten, toenemende populariteit van samenwerkingshubs en co-working plaatsen, enz.

2. Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en data-analyse

Verwacht wordt dat IoT, data-analyse en AI in de komende 7 jaar snel zullen vooruitgaan. Naar schatting zullen in 2025 zo’n 80 miljard IoT-apparaten gegevens genereren, waarop AI en voorspellende analyses zullen worden losgelaten. Wat betekent dit voor uw werkplek? In deze brede IoT-ruimte zullen o.a. multifunctionele printers nog meer ingebed zijn. Data-analyses zullen op hun beurt de ontwikkeling stimuleren en helpen bij de levensduurverlenging, verbetering van het onderhoud en de klantervaring.

3. Van reguliere aankoop naar contractueel – Managed Print Services (MPS) zullen groeien

MPS: tot nu toe was het reeds een enorm succes voor vele ondernemingen. Van nu tot 2025 wordt verwacht dat 57% van de kmo’s deze oplossing als service-model zal gebruiken.

Bij MPS wordt alles voor jou geregeld: van installatie van de hardware tot het beheer en leveren van verbruiksartikelen en onderhoud. Terwijl jij je kan concentreren op wat belangrijk is voor uw zaak, wordt het hele printproces automatisch voor jou geoptimaliseerd.

4. Millennials worden het grootste segment van het personeelsbestand

De millenniumgeneratie, geboren tussen 1980 en 2000, zal in 2025 meer dan 75% van de beroepsbevolking vertegenwoordigen. Bovendien zullen ze steeds vaker bestuurs- en leidinggevende rollen gaan vervullen. Daarnaast zal ook generatie Z aan het werk zijn: zij zijn geboren tussen 2000 en 2009 en opgegroeid met internet.

Deze werknemers zullen hun werkwijzen steeds meer afstemmen op hun digitale verwachtingen, een ontwikkeling die van invloed zal zijn op het werk-ecosysteem.

5. De nieuwe ‘sweet spot’ van mobiel printen

Mobiel printen zal in alle sectoren groeien. Zo verwacht 54% van de organisaties dat mobiele printvolumes zullen toenemen. Dit betekent een enorme kans om processen met connectiviteit te stroomijnen.

6. Beveiliging van printers en kantoortoestellen is prioriteit nr 1

84% van de organisaties geeft het aan: beveiliging is een topprioriteit. Om tegemoet te komen aan deze veranderende uitdagingen, wordt verwacht dat printers en kantoorapparaten in 2025 de identiteit van gebruikers zullen verifiëren op basis van een reeks factoren zoals biometrie, locatie en stem. Ook dit zal een centrale rol spelen bij het nieuwe werk-ecosysteem.

7. Het kantoor met ‘minder papier’, maar niet ‘papierloos’

Je zou misschien het omgekeerde verwachten, maar afdrukken zal niet snel verdwijnen. Dat tonen ook de cijfers in het rapport. Afdrukken zal dan ook een belangrijk onderdeel vormen van het slimme, verbonden ecosysteem van de toekomst.

Vandaag bereiden reeds vele organisaties zich voor op de toekomst door te kiezen voor innovatieve technologieën die de deur naar de toekomst openzetten. Zo is er o.a. de MPS-technologie, die je als onderneming een enorme boost aan efficiëntie kan geven o.v.v. printen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Stel op onderstaand formulier je vraag of download het Print 2025 Rapport.

Lees ook:

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven