20200701-Desk-solutions.gif

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen: ook Brother streeft naar een duurzame wereld

Kinderarbeid, stijgende zeespiegel door de opwarming van de aarde, ecologische vernietiging door plastic afval, ... Onze planeet zit in de problemen, zoveel is duidelijk. Daarom zijn er Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen afgesproken. Ook bij Brother staan deze hoog op de agenda.

Wat zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen?

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) bestaan uit 17 doelstellingen (en 169 onderliggende targets) zoals:

 • eerlijk werk en economische groei
 • betaalbare en duurzame energie
 • verantwoorde consumptie en productie
 • klimaatactie
 • ...

Deze universele doelstellingen werden in 2015 unaniem aanvaard door de 193 lidstaten van de Verenigde Naties. Ze zijn gericht op het realiseren van een duurzame wereld en willen tegen 2030 alle mensen wereldwijd, zonder uitzonderingen, gelukkiger maken. Iets waar de héle wereld moet aan meewerken...

Brother zet ook in voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Bij de Brother Group creëren ze al meer dan 110 jaar compacte en hoogperformante producten die voldoen aan de noden van de klant en dit in steeds veranderende tijden. Brother België bestaat dit jaar trouwens al 50 jaar.

Brother zet zich in voor een duurzame toekomst en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn een belangrijk onderdeel van hun strategie. Dit gaat van hun innovatieve producten en diensten tot de manier waarop ze geproduceerd en geleverd worden.

Brother Group Environmental Vision 2050

Bij Brother hebben ze in 2018 de ‘Brother Group Environmental Vision 2050’ opgesteld. Deze helpt bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Er is telkens ook een tussentijdse doelstelling voor 2030 opgesteld.

Deze ‘Brother Group Environmental Vision 2050’ erkent problemen zoals klimaatverandering en milieuvervuiling als bedrijfsrisico’s voor de Brother groep zelf. Het vermeldt een onmiskenbaar en voortdurend streven om deze problemen om lange termijn op te lossen.

De 3 kernpunten:

Minder CO₂-uitstoot

 • Tegen 2030: 30% vermindering vergeleken met 2015.
 • Tegen 2050: Minder CO₂-uitstoot van de volledige waardeketen in alle bedrijfsprocessen en bijdragen aan het creëren van een klimaatneutrale samenleving.

Circulariteit van middelen

 • Tegen 2030: Verminderd gebruik van nieuwe grondstoffen.
 • Tegen 2050: Circulariteit van middelen maximaliseren om duurzaam gebruik van grondstoffen te verzekeren en de milieu-impact van afval te beperken.

Biodiversiteit behouden

 • Tegen 2030: Milieu-impact op het ecosysteem verminderen.
 • Tegen 2050: Het minimaliseren van de milieu-impact op het ecosysteem en het promoten van activiteiten voor het herstel en behoud van het ecosysteem.

Alle leidinggevenden van de Brother Group zijn in staat om op degelijk niveau te praten over het feit dat de globale noden in verandering zijn en worden zich hier ook meer en meer bewust van. Brother weet dat ze zich moeten blijven aanpassen met die Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen altijd voor ogen.

Wil je meer weten over de klimaatinspanningen van Brother of hoe zij jou van dienst kunnen zijn als duurzame partner? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Brother

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Brother

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials