anr-banner.gif

ERP-oplossing ondersteunt groei United Sports Brands Europe

Een courant boekhoudpakket heeft zeker zijn verdiensten, maar ook zijn beperkingen. Zeker wanneer een organisatie groeit, komt er een moment waarop ze haar uiteenlopende data wil centraliseren en haar processen beter wil beheren. De logische volgende stap is dan de implementatie van een goed onderbouwde ERP-oplossing. Voor United Sports Brands beantwoordt SAP Business One® aan alle vooropgestelde vereisten.

Het distributiebedrijf United Sports Brands Europe maakt deel uit van een internationale groep. Het verdeelt sport- en sportmedische materialen van absolute topmerken als Spalding, McDavid, Shock Doctor, NATHAN en KT Tape. Het bedrijf kent al enkele jaren een sterke groei en schakelde in 2014 Anrova Solutions in om een volwaardige ERP-oplossing te implementeren.

Een doordachte keuze

Bij United Sport Brands Europe lag de keuze van Anrova Solutions als klankbord voor alle IT-gerelateerde vragen voor de hand. De Belgische softwareprovider kan namelijk terugvallen op een ruime ervaring in de distributiesector. Het bedrijf kent de bedrijfsprocessen en -uitdagingen dan ook door en door. Bovendien zijn beide ondernemingen gevestigd in dezelfde regio en heerst er een gelijkaardige bedrijfscultuur. Vanuit zijn uitgebreide marktspecifieke expertise stelde Anrova Solutions als ideale ERP-oplossing SAP Business One voor.

“Anrova Solutions is onze vaste sparringpartner en denkt mee met al onze ontwikkelingen. Ze kijken verder dan IT.” (Frank Segers, IT-manager, United Sports Brands Europe)
Frank Segers, IT-manager, United Sports Brands Europe

Waarom SAP Business One als ERP-oplossing?

Het klassieke boekhoudpakket, dat United Sport Brands Europe voorheen gebruikte, volstond niet langer om de groei van de organisatie te ondersteunen. Sinds 2014 stuurt SAP Business One alle aankoop-, verkoop- en verpakkingsprocessen aan en verloopt het beheer van voorraad, artikelen en magazijn eveneens via deze ERP-oplossing. De voordelen werden van meet af aan duidelijk: er komen heel wat minder voorraadproblemen en fouten voor dankzij de integratie tussen SAP en het WMS.

Interactie als sleutelwoord van de ERP-oplossing

Interacties tussen platformen, systemen en oplossingen maken SAP Business One zo performant. Denk daarbij aan EDI met leveranciers en de koppeling met webshops. United Sport Brands beschikt nu over beter geïntegreerde processen en verwerkingsmogelijkheden van de centrale gegevens, die de interne BI-oplossing voeden. De ERP-oplossing biedt daarnaast ook internationale ondersteuning en opties voor realtime-rapportering op basis van de HANA-database. Dankzij de eenvoudige aanpassingsmogelijkheden groeit het pakket moeiteloos mee met de onderneming: 300% omzetgroei de laatste jaren was niet mogelijk geweest zonder SAP Business One.

Een ERP-oplossing centraliseert bedrijfsdata, stuurt processen aan en biedt strategische inzichten. Wellicht kan ook uw bedrijf er de vruchten van plukken.

Interesse? Op eenvoudig verzoek geven de specialisten van Anrova Solutions gepersonaliseerd advies. Zij nemen contact op wanneer je het formulier hieronder invult.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Anrova Solutions

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Harelbeke
  • Lier
  • Braine-l’Alleud

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials