anr-banner.gif

Feiten en fabels over het SAP ERP-systeem voor kmo’s

Bedrijven implementeren een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) om hun processen te centraliseren, te integreren en te automatiseren. Het internationale softwarebedrijf SAP is een van de meest vooraanstaande ontwikkelaars van een dergelijk systeem: SAP ERP. In tegenstelling tot wat sommigen denken, is dit geen dure en ingewikkelde bedrijfssoftware, bestemd voor grote bedrijven.

Indien je als kmo-bedrijfsleider de investering in een ERP-systeem overweegt, moet je eerst op zoek naar een geschikte partner. De keuze voor een gecertificeerde ‘value added’ SAP partner ligt dan voor de hand. Anrova Solutions is de grootste SAP Business One partner in de Belux en gespecialiseerd in SAP kmo-software. Het Belgische IT-bedrijf dat onlangs fuseerde met de Nederlands sectorgenoot Domani Business Solutions heeft ruim 75 inhouse-specialisten. Zij weerleggen de hardnekkigste vooroordelen die over SAP ERP circuleren.

SAP ERP, dat is toch vooral iets voor grote organisaties?

De cijfers spreken deze bewering overtuigend tegen. Wereldwijd plukken kmo’s al veertig jaar lang de vruchten van een intense samenwerking met SAP. Zij realiseren versnelde groei, verlagen kun kosten en zetten hun middelen effectiever in dankzij SAP ERP. Wereldwijd (het bedrijf is actief in 120 landen!) doen 195.000 bedrijven een beroep op SAP als leverancier van bedrijfssoftware. 80% daarvan zijn kmo’s die vertrouwen op het ERP-systeem SAP Business One.

Is SAP ERP niet heel erg duur en ingewikkeld?

Het tegendeel is waar: SAP Business One is het meest betaalbare model van SAP’s ERP-oplossingen. Bovendien genereert de optimalisering van de interne processen een snelle besparing op het niveau van tijd en middelen. Daarnaast verloopt het implementeren van de SAP ERP-software vlot en staat het bij de gebruikers bekend als een bijzonder gebruiksvriendelijke oplossing. SAP Business One is volledig op maat geschreven van kmo’s die hun bedrijfsprocessen willen automatiseren.

Kies je voor SAP Business of SAP Business ByDesign?

In beide gevallen gaat het om SAP ERP voor kmo’s. SAP Business ByDesign is de cloudversie van SAP Business One, met een minimum limiet van 5 gebruikers. Aangezien het om een SaaS-systeem gaat, ligt de security verplichting bij de leverancier. Voor de on-premise oplossing SAP Business One bedraagt de limiet op minimum 1 gebruiker en ligt de implementatiekost lager.

Wil je meer weten over SAP en SAP ERP? Neem contact op met Anrova Solutions. Onze specialisten helpen je op weg bij de keuze van het meest geschikte ERP-systeem. Je kan ons ook bereiken via het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Anrova Solutions

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Harelbeke
  • Lier
  • Braine-l’Alleud

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials