anr-banner.gif

Gebruik cloudoplossingen sterk gestegen bij Belgische kmo’s

IT

Belgische kmo’s maakten de afgelopen drie jaar een heuse inhaalslag in het gebruik van cloudoplossingen. De belangrijkste redenen: de digitalisatie kansen, de eenvoudige mobiele toegang en de mogelijkheid om altijd en overal door te werken. Hier ontdek je nog voordelen van cloudsoftware.

Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact: “Het procentuele aandeel van cloudoplossingen voor bedrijfssoftware in België is vandaag ongeveer 50% bij de kleine en 67% bij de middelgrote ondernemingen. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse KMO Barometer die we afnemen bij een duizendtal kmo’s en accountancy en boekhoudkantoren in België en Nederland.

Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact


Dat is meer dan in de buurlanden (Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg) en ruim boven het Europese gemiddelde. Duidelijk is dat er een enorme stijging in adoptie heeft plaatsgevonden, in 2016 gebruikten amper 25% van de kleine en 41% van de middelgrote Belgische ondernemingen dit soort technologie (gegevens uit de enquête van 2016). De meest gebruikte toepassingen zijn boekhoud- en hr-admin applicaties. Er is nog veel evolutie mogelijk, bedrijfssoftware in de cloud biedt heel wat voordelen.”

Voordelen van SAAS oplossingen

Cloudsoftware is een Software-as-a-Service (SaaS) oplossing. Eenvoudig gezegd neem je als bedrijf een abonnement op je cloud software. De software wordt geleverd en beheerd door een provider en jij hebt toegang tot die software via eender welk (mobiel) apparaat.

Sigrid: ”Deze oplossing kent veel voordelen t.o.v. traditionele IT. Flexibiliteit bijvoorbeeld: je kunt het product vaak eerst op proef testen, de toepassingen snel opstarten en gemakkelijk up- of downgraden. Het is ook een kosteneffectieve oplossing, want er zijn geen investeringen nodig, niet voor ontwikkeling, niet voor hardware (servers) en niet voor onderhoud. Exact Online wordt aangeboden in abonnementen waarin customer support inbegrepen zit.”

Gebruiksvriendelijk

Cloudsoftware is doorgaans gebruiksvriendelijker dan maatwerk of andere types software. Hierdoor zijn de trainingsinspanningen beperkt en de gebruikers snel up en running. Doorgaans is er enkel een login en paswoord nodig.

Veilig

Cyberaanvallen vormen een reëel gevaar. Gehoste en private netwerken zijn vaker het slachtoffer dan publieke platformen. Exact Online beantwoordt aan de strengste veiligheidsvereisten.

24/7 beschikbaar

Om met Exact Online te werken, heb je alleen een internetconnectie nodig. Zo krijg je altijd toegang tot je data, overal in de wereld, via welk (mobiel) apparaat dan ook.

Mobiele toegang en altijd en overal doorwerken

Uit de KMO Barometer van Exact blijkt dat bedrijven vooral voor cloudoplossingen kiezen om de eenvoudige mobiele toegang en om altijd en overal probleemloos te kunnen doorwerken.

Sigrid: “Er was corona. Maar stel je even voor dat je bedrijf gelegen is in het overstromingsgebied in Wallonië en je server stond daar ook. Of je bedrijf is slachtoffer van een cyberattack, een datalek, of een bedrijfsbrand. Werk je met Exact Online, dan staan je gegevens en je back-ups op verschillende andere locaties, zodat je data altijd safe zijn.”

Eenvoudig samenwerken met Exact Online

Sigrid: “Exact Online is ook eenvoudig te koppelen met andere software dankzij de publieke API. Dat is een groot voordeel dat wij met onze bedrijfssoftware bieden t.o.v onze directe concurrenten. In principe kan iedere aanbieder van oplossingen aansluiten, op voorwaarde dat deze applicaties kwalitatief gebouwd en veilig zijn.”

En hoe dat werkt in de realiteit? Sigrid: “Stel, je hebt een eenvoudige webshop die via de API gekoppeld is aan je Exact Online voor Handel abonnement. Mocht je bedrijf sterk groeien, kan je op een later moment snel en eenvoudig je Exact abonnement (al dan niet geüpgraded) koppelen aan een nieuwe, meer uitgebreide webshop, of aan een kassasysteem als je een fysiek winkelpunt zou starten. In functie van het ritme en de noden van je bedrijf groeien en evolueren onze applicaties eenvoudigweg met jouw bedrijf mee.”

Meer weten wat de voordelen van Exact Online zijn voor jouw bedrijf? Neem contact op met Exact om de mogelijkheden te bespreken.

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials