Gerust? Dan ben je straks echt uitgerust

IT

De vakantie periode nadert met rasse schreden. Een noodzakelijke periode om even alles achter te laten en de batterijen weer op te laden. En als we gerust zijn dat de boel blijft draaien, dan kun je echt loslaten en genieten van deze zalige tijd.  Wat is er op IT-gebied dan nodig?

De belangrijkste bezorgdheid betreft de werking van je netwerk. Hopelijk draait alles nu stabiel. Maar wat als jij weg bent? Wie kan en mag er dan beslissingen nemen? Soms moeten er vervangstukken besteld worden. En wie waakt er over het netwerk? Heb je een eigen IT-manager? En wat als die zelf op vakantie gaat? Neemt er iemand over? En heeft die voldoende dossier kennis om efficiënt te kunnen helpen? Heb je een vaste IT partner? Neem de tijd om het dossier over te dragen. Is je IT-partner hiertoe in staat? M.a.w. is het technisch kunnen van je partner voldoende? Werkt hij alleen of kun je rekenen op een bekwaam team van specialisten?

Nog een bezorgdheid betreft een specifiek probleem: back-up. Als je back-up goed ingesteld werd, kan je geen dataverlies overkomen. Maar naast de organisatie van de back-up, moet er ook de procedures gedocumenteerd zijn. In geval van een ramp, zou er ergens best een document te vinden zijn waarin vermeld staat, wie, wat en waar alles terug te vinden is. Tijdens de turbulentie van een crash, is het onbegonnen werk om dan te gaan afspreken wat er moet gebeuren. Dus documenteer dit goed en je kunt gerust zijn.

Vooraf even nadenken over deze zaken, zal je gerustheid geven. Deze oefening wordt het beste regelmatig overgedaan om zeker te zijn dat mogelijke probleemsituaties ingedekt blijven. En dan kan je echt genieten van je vrije dagen en kom je uitgerust weer om volle gas weer aan de slag te gaan.

Contacteer ons en laat ons meedenken over jouw specifieke situatie en wij presenteren je graag onze visie en oplossingen. Tot later.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom