Heeft u baat bij een oplossing op maat?

IT

“We maken voor u een voorstel op maat” is tegenwoordig een heel populaire zin. Werken op maat klinkt mooi, maar er zijn altijd twee zijden aan een medaille. Uit ervaring kunnen we u zeggen dat maatwerk niet altijd even efficiënt is.

In de IT-wereld bv. bij software is een oplossing op maat in het eerste opzicht zeer interessant, een programma dat volledig is afgestemd op uw noden, waarom zou u dit niet willen?

Heel eenvoudig de IT-wereld is één van de snelst veranderende werelden, dit brengt heel wat zaken met zich mee, zo dient een oplossing op maat steeds aangepast te worden aan deze veranderingen, of de software zal niet meer goed werken.
Verder moest de software leverancier wegvallen dan kan een andere software leverancier uw oplossing niet zomaar gaan onderhouden, zij weten namelijk niet hoe uw software is opgemaakt en samengesteld, waardoor u vaak terug van 0 moet beginnen.

Wij zijn er van overtuigd dat dit niet enkel het geval is in de IT-wereld, we zitten namelijk in een continu veranderende wereld, zo zijn er bijna elke dag nieuwe wetgevingen, een veranderende omgeving met steeds andere eisen. Zo zal iets dat vandaag niet belangrijk is, morgen misschien de hoofdmoot van uw business uitmaken. Daarom is onze leuze voor maatwerk: "Bezint eer je begint".

Anderszijds is bv. een hardware oplossing op maat wel interessant, als elke kmo een krachtige server aanschaft zullen ze wel goed kunnen werken echter heeft niet elke kmo een krachtige server nodig, laat staan dat ze al een server nodig hebben. Een hardware oplossing voorstellen die volledig op maat is van de klant zal zo veel beter werken, alsook dat ze betere prijs/kwaliteitsverhouding biedt!
Er zullen altijd goede en slechte zaken aan maatwerk zijn, ons advies, werk samen met een partner die goed kan inschatten wanneer een oplossing op maat is aangewezen.

Wij hopen alvast dat deze tip u goed kan verder helpen om de juiste beslissingen te maken met uw kmo!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom