Heeft u ook een goede BaaS?

IT

U vraagt zich misschien af, wat heeft een BaaS met IT te maken? Voor een IT ’er heeft BaaS nog een tweede betekenis en wil het iets volledig anders zeggen dan u zou denken.

BaaS staat namelijk voor Back-up as a Service en is een dienst die vanop afstand kopieën van uw data maakt en bewaart, waardoor men in geval van dataverlies en datacorruptie, de data kan terugzetten.
 
Dat een goede Back-up vandaag de dag belangrijk is, daar is iedereen het over eens. 

Wat is dan de beste oplossing? 

Dat is soms een andere discussie. BaaS staat tegenwoordig echt wel in de kijker en wint enorm aan belang. Het is een gemakkelijk te implementeren oplossing die organisaties beschermt tegen verlies van bedrijf kritische data. Zo’n een verlies kan veroorzaakt worden door menselijke fouten, systeemfouten en/of ransomware. Ook kan men hiermee een zogeheten retentie opbouwen, met retentie bewaart men meerdere versies van uw gegevens, vaak 1 dag, 7 dagen, 14 dagen, 30 dagen,… oud. Waardoor hebben de virussen die zeer traag uw systeem en bestanden infecteren ook geen kans meer hebben. Interessanter en misschien nog belangrijker, men kan met een BaaS beschikken over een volledig tweede infrastructuur, extra opslagcapaciteit en een externe locatie zonder dat men hiervoor enorme investeringen dient te maken. 

Wilt u een goede BaaS ? U weet ons wel te vinden!

Meer weten over acom

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials