Heldere bewolking - Heldere verklaringen over the cloud …

IT

“Wij verwachten een heldere hemel met mooie perioden van zon met hier en daar toch kans op een bui. Later warm voor de tijd van het jaar en licht bewolkt.” Over deze bewolking kan ik niet veel zeggen. De wolken die voor velen momenteel voor de nodige mist zorgen gaan over “the cloud”. Wat is dat? Zijn er meerdere soorten? Welke voordelen heeft the cloud? … Op vragen als deze willen we hier een helder antwoord bieden.

The cloud

The cloud verwijst naar het symbool van een wolk op vele schema’s en die verwijst naar de ongekende materie van wat er op het internet staat. Een wolk omdat wat daar allemaal inzit niet bekend is. Wanneer je informatie in “the cloud” wilt bewaren, wordt die op een veilige, afgeschermde plaats in die wolk geplaatst.

Public vs private

Zo’n cloud kan public of private zijn; Public wijst op een plaats op het internet op een server van een provider die meerdere mensen gebruiken. Een private cloud is een locatie op het internet op jouw server waarop jij en diegenen die jij toelaat exclusief toegang hebben. Private geeft je dus meer mogelijkheden om die server naar jouw wensen in te richten en te configureren.

Apps

In the cloud kun je bovendien programma’s huren die je toelaten voor de tijd en het aantal users dat je wenst een huursom te betalen. Meer users, meer betalen. Langer gebruiken, langer betalen. Je hebt geen zware investering en een grote flexibiliteit. Ideaal voor groei kmo’s, dus. The cloud biedt op deze wijze kmo’s schitterende kansen om hun kosten onder controle te houden.

Lijkt het je zinvol? Maar weet je niet goed hoe je dit opzet? Bel ons en we maken er graag werk van.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom