Het Nieuwe Werken in de praktijk!

IT

Het Nieuwe Werken komt overal in de spotlight. Microsoft heeft de technologische tools beschikbaar gesteld om te kunnen werken van waar je ook wilt. Het is aan ons om met die middelen deze mogelijkheden te gaan gebruiken.

In dit artikel wil ik een pleidooi houden om te durven overwegen je bedrijf te organiseren volgens deze principes. Sinds wij bij acom deze filosofie gestart hebben, is er een wonderbaarlijke wijziging gekomen in de houding van de leidinggevenden én de medewerkers. We hebben de controle op de werktijden vervangen door een maandelijkse evaluatie van het rendement. Onze mensen zijn vrij om te beginnen en eindigen wanneer ze willen, waar ze willen en hoeveel ze willen. Dit resulteert in een nog meer gedreven inzet met alle schitterende resultaten als gevolg. 

‘Vertrouwen’ is het sleutelwoord. En merkwaardig genoeg is het door te durven vertrouwen, dat er spontaan groei en verbetering komt. Bovendien denken de medewerkers meer mee aan methodes om het werk nog beter te organiseren. Het lijkt wel te mooi om waar te zijn. En toch werkt het. 

De grote uitdaging als ondernemer is je visie op ‘werkuren’ te durven herbekijken. ‘Werkuren’ op zich, het aanwezig zijn op kantoor alleen is niet belangrijk. Rendabele ‘werkuren’ zorgen er voor dat je bedrijf werkt. Ga dus op zoek naar een manier om dat rendement op te volgen. En introduceer incentives die een beter rendement belonen. Wij evalueren op de gepresteerde uren aan klanten. Want daar leeft ons bedrijf van. Waar leeft jouw bedrijf van? Met wat brainstormen in de groep vind je vast enkele sleutelwaarden die je kunt meten en opvolgen. Die gebruik je dan om jouw versie van ‘The New World of Work’ op de sporen te zetten. Er zijn vast vele ‘ja, maar’ opmerkingen. Het gevaar zit er in dat je blijft excuses bedenken die je tegen houden. Maar een ondernemer is de naam ondernemer niet waard als hij niets onderneemt. Zet dus de stap en ga in overleg met je medewerkers. Zoek samen naar de juiste insteek. Bespreek je betrachtingen en je zult een gedragen werkwijze ontwikkelen die jullie bedrijf doet schitteren. Als je eens graag je kansen concreter bespreekt, maken we graag tijd voor jou. Je zult een Nieuwe Wereld van Werken ontdekken die een schitterende toekomst oplevert voor jou, je medewerkers en jullie bedrijf.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom