Het tijdperk van de apps

IT

Lag er bij u ook een smartphone onder de kerstboom? Ik zie de laatste weken in elk geval een heel pak familieleden en collega’s op nieuwe glimmende speeltjes tokkelen.

Zo’n smartphone, waarmee u dus overal en altijd toegang hebt tot het internet, past dan ook perfect in de levensstijl van de moderne consument. Heel wat mensen gebruiken hun smartphone om af en toe hun e-mail te checken of anderen te laten weten wat ze aan het doen zijn – lekker aan het smullen op restaurant, genieten van een concert of een sportwedstrijd, in de file staan – al dan niet gestaafd met een foto of filmpje dankzij de ingebouwde camera.

Smartphones worden niet alleen geapprecieerd omdat men er overal mee online kan gaan, maar steeds vaker ook omwille van de zogenaamde applicaties of apps. Dat zijn relatief kleine programmaatjes die u op zo’n mobiel toestel kunt installeren om de mogelijkheden ervan te verhogen. Vaak hebben die apps een specifieke toepassing – om na te gaan welk weer het wordt, bijvoorbeeld, om te weten te komen hoe het liedje heet dat u net hoort, om Sudoku te spelen, enzovoort.

“Allemaal goed en wel,” denkt u nu vast, “maar wat schiet ik ermee op? Hoe kan ik dat speelgoed gebruiken om de prestaties van mijn bedrijf te verbeteren?” Heel simpel: steeds vaker komen er ook apps uit waarmee u uw dagelijks werk kunt verderzetten op uw mobiele telefoon. Velen daarvan werken bovendien ook op een zogenaamde tablet, zoals de Apple iPad. Hierdoor wordt mobiel werken pas echt werkelijkheid. In plaats van overal een zware notebook rond te slepen – waarvan het telkens een eeuwigheid duurt voor hij opgestart is – kunnen we nu heel wat werk verzetten op een vederlicht, compact toestel dat in een oogwenk klaar is voor gebruik.

Ook SAP is niet blind voor deze trend. Van sommige van onze programma’s zijn nu al mobiele versies beschikbaar. En in de toekomst komen er nog veel meer aan. Behalve dat ze u heel wat vrijheid geven, zijn deze apps ook enorm eenvoudig te installeren. Nieuwe software implementeren wordt dus eenvoudiger dan ooit.

Volgens het onderzoeksbureau IDC zijn er in 2010 al een kleine 11 miljard van dergelijke apps gedownload. Voor het jaar 2014 gaan ze ervan uit dat dat cijfer zal oplopen tot maar liefst 77 miljard. Bereid u dus maar voor op het tijdperk van de apps, waarin u voor het grootste deel van uw werk geen pc meer nodig heeft. U zult versteld staan van wat er mobiel allemaal mogelijk wordt.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?