IE9.0

IT

Ik hoor het jullie al zeggen: ”Daar heb je ze weer met hun afkortingen!” Inderdaad. Maar juist daarom is het zinvol om verder te lezen.

IE is de afkorting van Microsoft voor het gratis  programma om op Internet te surfen: Internet Explorer. Binnenkort komt daar dus de 9de generatie van uit. En het belooft een mooie en zinvolle vernieuwing te zijn. Zelfs de grote baas van Google die normaal geen vriend van Bill Gates is, geeft zich lovend uit over de nieuwe telg. Wat is er dan zo nieuw? We sommen enkele nieuwigheden op.

Als eerste is er het gestroomlijnd ontwerp. De oppervlakte van de menu balken werd zoveel mogelijk verkleind om de ruimte voor de eigenlijk sites zo groot mogelijk te houden. De acties zoals afdrukken, verkleinen, …  moet je activeren middels kleine iconen op de bovenzijde van de pagina.

Een tweede opvallende verbetering is de mogelijkheid voor de Windows 7 gebruikers om hun favoriete websites als vaste iconen aan hun menubalk onderaan te koppelen. Dit, zoals je dit nu al kunt doen met je lokale programma’s. Je kunt zo veel vlugger jouw site opstarten alsof die op je pc staat.

Vervolgens zijn er de verbeterde tabbladen. Door verschillende tabbladen naast elkaar weer te geven, bekijk je ze nu tegelijkertijd. Dit doe je door de tab gewoon uit het venster weg te ‘trekken’ en dan los te laten. Met de ‘Snap’ functie van Windows 7 kun je ze vervolgens naast elkaar een halve pagina laten innemen.

Nog een leuke: als je een nieuw tabblad opent, stelt IE9 je jouw meest bezochte sites voor om snel de juiste link te vinden.

Iets wat velen onder ons al lang logisch vonden: in de adresbalk kun je nu in plaats van  www.acom.be ook gewoon “acom” in typen. De Explorer gaat dan op zoek naar de passende sites voor jouw ingevulde tekst. Een kleine typefout geeft je zo mogelijk toch de juiste site.

Onderaan je scherm kan er soms een meldingsbalk opduiken; Dit gebeurt alleen als er iets belangrijk te melden is en je kunt ook gewoon verder werken zonder te moeten reageren.

Nog een laatste niet zichtbare maar goed merkbare verbetering is de hardware acceleratie. Door gebruik te maken van het grafische beeldprocessor zullen beelden veel sneller opgebouwd worden. Dit is van groot belang voor videotoepassingen of met online samenwerkingsverbanden.

Probeer het zelf even en laat ons weten wat jij er van vindt. We zijn benieuwd naar jullie reactie. Tot later.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials