iPod-Pad-Phone

IT

Omdat je dikwijls mensen hoort praten over iPod terwijl ze iPad bedoelen, of iPhone of … geven we deze maand een woordje uitleg: wat is wat en waarvoor dient het juist.

We beginnen met een apparaatje dat de meesten onder ons wel kennen: een MP3-speler. Een klein toestelletje om naar muziek te luisteren. Je hebt dit van verschillende merken. De versie van Apple is de iPod. Afhankelijk van de capaciteit kan je daar muziek bestanden op bewaren die je dan naar believen kan beluisteren. 

Na de iPod kwam de 2de generatie: de iPod Touch. Van toen af ging het de goede kant uit. De bediening via het Touch scherm werd veel vlotter en kon je eenvoudiger door je bestanden bladeren om het juiste, gewenste nummer terug te vinden. Deze Touch technologie is blijven evolueren en maakt deze toestellen zo prachtig. Het inzoomen, bladeren ingeven werkt zó vlot!

De handige en mooie toestelletjes kregen een opvolger in de iPhone. Er kon een SIM-kaart in gestoken worden en de iPod werd een mobiele telefoon. Deze iPhone werd dan alsmaar verbeterd en momenteel is de versie 3GS de standaard. De versie 4 is einde juli gelanceerd en zal dus snel ‘hot’ zijn. Nieuwe versies betekenen meestal nieuwe mogelijkheden, meer geheugen of een nog betere stabiliteit. De iPhone is een volledig communicatie centrum waarmee je onvoorstelbaar veel mee kunt doen. Op het internet in de Apple Store vind je programmatjes en gadgets die je kunt krijgen of kopen om je iPhone uit te bouwen tot jouw apparaat.

Tenslotte bracht Apple onlangs de iPad uit. Het is eigenlijk een grote iPod Touch die jouw portable zou moeten vervangen. Ideaal om in een vergadering notities te nemen. Je neemt nota terwijl de vergadering loopt. Die notities kunnen dan, voor de versie van de iPad met SIM-slot, meteen doorgestuurd worden aan collega’s. Of om bij je klant een presentatie te tonen van je laatste nieuwe product. Of om vlot een verslag te kunnen ingeven onderweg. Of om gewoon een leuk muziek nummer te beluisteren uit de tijd van de iPod. Of …. Ook hier zijn de mogelijkheden weer onbeperkt. Nu al zijn er enorm veel programma’s beschikbaar voor dit toestel. Dat duidt op een hoge verwachting van acceptatie door de markt.

Vele fabrikanten, en ook Apple, hebben al eens geprobeerd om iets soortgelijks te lanceren maar tot nog toe is er geen echte doorbraak geweest. Misschien dat de iPad hier de doorstart wel kent en lopen we binnenkort allemaal met zo’n toestel onder de arm naar onze volgende afspraak. 

Wil je hier graag eens over door praten? Bel of mail ons en we helpen je met plezier verder. Tot later. 

Info: 03 210 92 60 of info@acom.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?