Is goedkoop een goede koop? De verborgen miserie van gratis …

IT

Kwaliteit heeft zijn prijs? Dat is wel degelijk zo. Maar vaak moet een mens, net als onze overheid, eens met ons gezicht tegen de muur lopen voor we wat evident is ook zelf aanvaarden en willen toepassen.

Spaarzaamheid

Hoe vaak horen we bedrijven beweren dat ze het zelf kunnen of een of andere maatregel wel nodig is of dat er gratis oplossingen beschikbaar zijn die even goed werken. Op dat ogenblik heeft discussiëren meestal geen zin. Laat ze het tegendeel maar zelf ondervinden. En dat doen ze dan ook. Bedrijven die geen automatische back-up nodig vinden, een UPS of noodvoeding is luxe, wat is de meerwaarde van een degelijke firewall of er is gratis anti-malware software die ook goed werkt.

Gratis is duur

Over dat laatste geef ik hier graag even wat info mee. ‘Gratis’ bestaat niet. Als er iets ‘gratis’ kan gedownload worden, heeft de fabrikant er een voordeel mee. Of hij installeert meteen ook tools die jouw gedrag registreert, of je oplossing werkt maar een beperkte tijd en dan moet je betalen, of je haalt ik weet niet welke miserie binnen. En dan is gratis plotseling erg duur geworden.

Verborgen kosten vermijden

Een goed antivirus pakket laat je een eenvoudig centraal beheer toe. Je stelt in wat je op welke wijze beschermd wilt hebben en al de gebruikers in je netwerk volgen deze strategie. Hierbij zal iedereen die verbinding wilt maken met je netwerk even goed beschermd moet zijn.

Onze kanjer: Trend Micro

Onze ervaringen met Trend Micro Worry Free Business security zijn schitterend. Een eenvoudig, duidelijk centraal beheer, bedreigingen worden terecht gedetecteerd en gebruikers merken weinig van deze waakhond omdat de systeem belasting aanvaardbaar is.

Interesse? Je weet ons te vinden.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom