20200701-Desk-solutions.gif
30 jaar Acom

“Acom ontzorgt al dertig jaar de kmo op IT-vlak”

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een dergelijk strak tempo op dat veel kleine en middelgrote ondernemingen moeite ondervinden om dat ritme bij te benen. Hulp en ontzorging door een partner die van wanten weet is dan ook mooi meegenomen. “Omdat acom zelf een kmo is en dus alle specifieke aspecten van de bedrijfsvoering in een kleine en middelgrote onderneming kent en al dertig jaar op afroep of via contracten op maat instaat voor het waken over alle IT-aspecten waar elk bedrijf mee te maken heeft, mogen we onszelf die ideale partner noemen”, legt sales manager Maarten Avonts uit.

Samen met Luk Geerts en Philip De Schutter vormt Maarten het management van een team dat eind dit jaar uit dertig IT-specialisten zal bestaan.  

Een mooie verjaardag

IT-bedrijven die er prat op kunnen gaan al dertig jaar mee te gaan, lopen in Vlaanderen niet dik gezaaid. “We zijn er dan ook erg trots op dit jaar dertig kaarsjes te kunnen uitblazen”, geeft Maarten Avonts aan, die trouwens dit jaar zelf ook zijn dertigste verjaardag viert. “Dat ik eind 2018 de kans kreeg om toe te treden tot het management bewijst hoe sterk ons bedrijf inzet op de combinatie van ervaring en vernieuwing”.

Het cijfer 30 staat dit jaar voor acom centraal. Niet alleen door de dertigste verjaardag van het bedrijf én van één van zijn managers maar ook omdat acom dit jaar over dertig medewerkers zal beschikken.”

Uniek IT-aanspreekpunt

Maarten Avonts vergelijkt de rol van acom met die van wat een algemene aannemer in de bouwsector doet. “Zoals een aannemer ook met onder meer gespecialiseerde vloerders en elektriciens werkt, zorgen wij ook voor een degelijke basisinfrastructuur en werken we dan, rekening houdend met de specifieke behoeften van de klant, samen met specialisten om gebruiksklare software te kiezen die ervoor zorgt dat het hele IT-gebeuren binnen de kmo op wieltjes loopt. We zijn op die manier een uniek aanspreekpunt bij wie klanten voor al hun IT-vragen terecht kunnen. En we zorgen er ook voor dat al onze medewerkers permanent opleiding kunnen volgen om alle ontwikkelingen in de IT bij te benen, zodat onze klanten zich echt op hun core-business kunnen concentreren.”

“We stellen ons daarbij zeer flexibel op en we volgen alle ontwikkelingen op de voet. Dat vertaalt zich niet alleen in de permanente opleidingskansen voor onze medewerkers maar ook in het feit dat we meer en meer overschakelen naar het aanbieden van onze diensten volgens het ‘as a service’ model, op dezelfde manier zoals ook steeds meer software de weg naar de klanten vindt. ”

Vooral naar de toekomst kijken 

In de woelige en onzekere tijden van vandaag zijn flexibiliteit en focus voor elk bedrijf belangrijke sleutelwoorden, om toekomstgericht te kunnen denken. “Ook wij willen niet te lang stil staan bij het verleden”, besluit Maarten Avonts. “Het is goed dat we tevreden terugblikken op dertig jaar acom, maar we vinden de toekomst belangrijker. Vandaar dat we onze verjaardagscampagne voeren onder de noemer “60 jaar Acom”. Wat de komende dertig jaar te gebeuren staat vinden we belangrijker dan het parcours dat we de afgelopen dertig jaar hebben afgelegd.”

Op zoek naar een partner die je IT-zaken op wieltjes laat lopen? Vul onderstaand formulier in.

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Acom

Meer weten?

Acom logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Acom
  • Boomsesteenweg 524
    2020 Antwerpen
  • 0032 3 210 92 60

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • EASI

  • Bart Bert Grafische projecten

Bekijk de socials