De ultieme checklist voor het selecteren van een betrouwbaar datacenter

IT-diensten & Beheer

Wanneer je kiest voor een extern datacenter in plaats van een eigen serverroom, is het uiteraard van groot belangrijk om het juiste datacenter te selecteren. Deze vier cruciale criteria die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Kies voor een neutraal datacenter. 

Wanneer je kiest voor een onafhankelijk en neutraal datacenter, behoud je de absolute vrijheid voor het selecteren van een netwerkleverancier. Je loopt geen enkel risico op ‘vendor lock-in’. 

2. Welke certificaties heeft het datacenter? 

Er bestaan verschillende certificaties waarmee een datacenter zijn kwaliteit kan aantonen. Denk aan informatieveiligheid, procedure bewaking, en GDPR. Wanneer je extern datacenter aan deze normen voldoet, ben je vaak ook als klant grotendeels in regel. 

3. Kies voor een maximale connectiviteit.

Connectiviteit in het DC is van groot belang. Kijk goed naar de aanwezige netwerkleveranciers en informeer bij hen naar de kosten en mogelijkheden. 

4. Prijzen en flexibiliteit

Een laatste criterium omvat prijzen en flexibiliteit. Zo is het belangrijk om zeker te zijn dat het datacenter perfect met je kan meegroeien. Een ander belangrijk gegeven is de ‘pricing’. Kies je voor een ‘fixed price’-model of haal je meer voordeel uit ‘pay as you use’?

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?