Gegevens beter beveiligen? Maar hoe?!

IT-diensten & Beheer

Een populaire thema met de aankomende GDPR is de beveiliging van de (persoons)gegevens. Hieronder enkele nuttige en goede manieren om dit te bewerkstelligen.

Diegene met de grootste impact en de kleinste moeite is encryptie. Voor de KMO’s met een server kan men bijvoorbeeld gebruik maken van Bitlocker en dit zonder al te gekke kosten te moeten maken. Zo kan u vandaag de dag uw gegevens en dus ook toestellen beter beveiligen en beschermen met Bitlocker, een product van Microsoft dat standaard mee wordt voorzien (zonder extra aankoop). BitLocker instellen en activeren zorgt niet alleen voor een versleuteling van de bestanden maar ook het gehele systeem. Dit zorgt bij onder andere een diefstal dat de dieven niet zomaar uw bestanden kunnen uitlezen, uw gegevens zitten hierdoor dus veilig. 

Document management is een tweede goede oplossing die perfect kan gecombineerd worden met de bovenstaande encryptie. Hiermee zet men een programma op om ervoor te zorgen dat bestanden niet zomaar kunnen gelezen, gekopieerd en gewist worden. Niet alleen interessant voor de veiligheid van de bestanden, men kan zo ook  voorkomen dat de klantengegevens niet zomaar in andermans handen komen.

Als derde kan het ook interessant zijn om te werken met een inventarisatie software. Hiervoor dient men in de meeste gevallen wel een aparte server op te zetten, maar men kan hier ook wel de vruchten van plukken, want hiermee kan duidelijk in kaart worden gebracht wie er toegang heeft tot welke bestanden.

Heeft u hieromtrent nog meer vragen? Aarzel dan niet om me te contacteren. 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?