leaderboard Desk Solutions 980w120.png
Fede Barreto, CFO Getronics

Nieuwe CFO moet groei Getronics helpen versnellen

IT-diensten & Beheer

Focussen op financiële discipline, hogere marges en cashbeheer

ICT-integrator Getronics heeft Fede Barreto benoemd tot wereldwijde Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur. De kersvers CFO werd aangetrokken om de groei te helpen versnellen en te focussen op financiële discipline, hogere marges en cashbeheer.

Ervaring in verschillende financiële disciplines

Barreto zal het volledige wereldwijde financiële team van Getronics leiden. Hij is ervaren in het maximaliseren van de impact van business partnerships en samenwerking. Hij bouwde zijn ervaring op in diverse financiële disciplines in verschillende sectoren en in verschillende landen. De afgelopen zes jaar was hij CFO en EVP bij Sony DADC Americas, een afdeling van Sony Corporation, waar hij in 2010 in dienst trad als VP Finance. Hij was er verantwoordelijk voor het bepalen en uitvoeren van de bedrijfsstrategie in Noord- en Zuid-Amerika.

Ervaring in farmaceutische sector

Daarvoor werkte hij 15 jaar in de farmaceutische sector, bij Schering-Plough (nu Merck) en bij Warner Lambert (nu Pfizer). Barreto spreekt vloeiend Spaans, Portugees en Engels. Hij heeft een MBA van Rutgers Business School (VS), en behaalde een BA in economie, filosofie en financieel beheer aan de Wesleyan universiteit van Ohio (VS).

“Duidelijke visie op succes in de ICT-sector”

 “Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een getalenteerd directieteam dat zijn waarde al bewezen heeft, met een duidelijke visie op succes in de ICT-sector. Getronics heeft een ongelooflijke geschiedenis. Maar het belangrijkste is dat het bedrijf klaar is voor aanhoudende groei. Ik kijk ernaar uit om een volledig inzicht te krijgen in de waarde die we onze klanten leveren en om onze beleggingsbeslissingen te beoordelen, en dan met die kennis de groepsstrategie voor de toekomst te bepalen en uit te voeren", stelt de nieuwe CFO.

Reeks van topbenoemingen

De benoeming van Barreto is de recentste in een reeks, waarbij verschillende topmanagementfuncties opnieuw werden ingevuld. Zo bouwt CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur Nana Baffour verder aan zijn visie om van Getronics ’s werelds bevoorrechte partner voor bedrijfstransformatie te maken.

banner Aurelium.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven