anr-banner.gif

iTOS-software maakt een brede productconfiguratie mogelijk

Logistieke ondernemingen, terminals, op- en overslagbedrijven verwerken producten in uiteenlopende vormen (bulk, breakbulk, liquid bulk, palletten…) en met uiteenlopende eigenschappen. In die zin is een brede productconfiguratie binnen het TOS (Terminal Operating System) belangrijk. Zo kan je de software maximaal afstemmen op jouw behoeften als gebruiker.

iTOS, de order-to-cash software van de Belgische ontwikkelaar iOnLogistics, is een compleet systeem, ontwikkeld met oog voor de behoeften van de verschillende logistieke spelers. Als gebruiker haal je er de elementen uit die specifiek voor jouw activiteiten relevant zijn. Op die manier blijft de kostprijs beperkt. De modules kan je dan weer verder personaliseren, onder meer aan de hand van een brede productconfiguratie. Zodra de oplossing geconfigureerd is, wint jouw organisatie sterk aan efficiëntie en productiviteit.

Concrete hulp bij de productconfiguratie

Afhankelijk van de specialiteiten van jouw onderneming, werk je met producten in bulk en/of breakbulk en/of liquid bulk en/of palletten. Die kan je stuk voor stuk ingeven in de productconfiguratie van iTOS. De specialisten van iOnLogistics zijn zeer goed thuis in de logistieke wereld. Ze denken met jou mee, maken de analyse van jouw flows en processen, en kunnen jou heel gericht adviseren. Ze helpen jou en jouw medewerkers op weg bij het ingeven van de configuratie. Ook in een latere fase kan je overigens nog steeds bij hen terecht voor concrete begeleiding. Net omdat de oplossing tot stand kwam om tegemoet te komen aan de noden van logistieke dienstverleners, zit de productconfiguratie heel logisch en intuïtief in elkaar. Na een opleiding door iOnLogistics kan je het softwarepakket volledig zelfstandig runnen.


De efficiëntie van een brede productconfiguratie

Het is aangewezen om je operationele activiteiten en behoeften van meet af aan in kaart te brengen. Zo weet je perfect welke configuratie nuttig is voor jou. Als je bijvoorbeeld factureert op basis van de tonnage die je verlaadt, dan neem je die variabele mee op in je productconfiguratie. Naast de gewichtseenheden (kg of ton), kan iTOS rekening houden met nog verschillende unit measurements. Denk aan eenheden zoals netto en gross, de verpakking zoals zakken, bigbags, IBC’s of drums en de stockagemiddelen zoals palletten. Eens je die hebt geconfigureerd, zal de software bij laden of lossen automatisch invullen hoeveel er van elke eenheid nodig is. Foutloos en snel.

Pictogrammen voor gevaarlijke goederen

Beschikt jouw onderneming over de nodige milieuvergunningen voor de opslag van gevarengoed? Dan kan je in de productconfiguratie van iTOS voor bepaalde producten eveneens opgeven dat het om gevaarlijke goederen gaat, met inbegrip van de waarden. Als je dat wenst kan je ook pictogrammen meegeven bij de specificaties. Waar en wanneer nodig komt het betreffende pictogram automatisch op het label terecht. De software bewijst zijn nut om efficiënt te werken en te voldoen aan de vereisten op het vlak van veiligheid en milieu.

Dankzij de uitgebreide mogelijkheden voor productconfiguratie binnen de iTOS-software, win je als logistieke dienstverlener aan efficiëntie en productiviteit. Meer weten? Onze specialisten vertellen jou er graag meer over.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en iOnLogistics

Meer weten?

iOnLogistics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • iOnLogistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials