Joepie, yes!

IT

Een begrip uit de NLP: door een krachtterm uit te roepen als er in je leven iets goeds gebeurt, kan je nadien deze kracht term opnieuw gebruiken om je uitdagingen beter aan te kunnen. Het is eigenlijk erg van toepassing voor mijn artikel van deze maand.

Met “Joepie, yes!” bedoel ik vandaag een UPS (op zijn Engels uitgesproken). Deze toestellen helpen jouw IT inderdaad om onverwachte omstandigheden ongeschonden te overleven. Tenminste als deze UPS past bij jouw installatie.

Wat is dan een UPS en hoe kies ik mijn UPS? Het doel van een UPS is om (korte) spanningsstoringen op te vangen. Deze storingen kunnen piekspanningen zijn die je toestellen kunnen beschadigen tot volledige stroomonderbrekingen die je ganse systeem zouden plat leggen. 

Het eerste wat je moet weten is dat er 3 hoofdgroepen zijn: je hebt Off line, Stand By en On line systemen. De Off line groep zorgt voor een korte spanningsonderbreking om ingeschakeld te worden in geval van storingen. De Stand By staat permanent klaar om in te springen. Hierbij is de schakeltijd enkele mili-sec om over te schakelen op de batterij. Bij het Online type zorgt de batterij voor een permanente voeding van uw systemen over de UPS. Jouw installatie heeft dus totaal geen last van een spanningsstoring als ze niet te lang duurt. 

De vraag is dus: hoe lang wil ik kunnen blijven werken zonder voeding en hoe gevoelig zijn mijn systemen voor korte onderbrekingen? De meeste administratieve beeldschermen kunnen een korte onderbreking moeiteloos aan. Sommige appliances kunnen korte mili sec onderbrekingen verdragen en weer andere toestellen kunnen absoluut geen storing verdragen.

Vervolgens moeten we weten welk vermogen je nodig hebt, of er verschillende systemen moeten bewaakt worden, hoe lang deze zonder voeding moeten kunnen werken, wat je verwacht van de bewaking van de systemen, … Er zijn nog tal van vragen te beantwoorden voor we je het ideale model kunnen voorstellen. Volgende keer meer info over deze andere te bepalen eigenschappen van jouw ideale UPS.

Kan je zolang niet wachten? Bel of mail ons en we helpen je meteen verder. Tot later!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?