Joepie, yes toe! (UPS2)

IT

Zoals vorige maand aangekondigd, zijn we hier met het vervolg op de uitleg over de UPS of noodvoeding van onze IT-materialen. Na de uitleg over de verschillende types, hier een verklaring voor het vermogen en de verschillende aansturingsmethodes.

Bij de UPS wordt het effectief vermogen uitgedrukt in VA (Volt-Ampère). Het VA vermogen bevat naast het bruikbaar vermogen (Watt) ook een deel verloren power. Je moet dus altijd rekening houden met een stuk verlies op de VA notering. Dit verlies hangt af van de soort belasting. Voor de belasting door een server moet je rekenen dat 1500VA ongeveer 900W levert. Belangrijk verschil , dus!

Ook belangrijk is jouw verwachting van de UPS bij een onderbreking. Moet die even voeding blijven geven? Hoe lang is ‘even’? Een kwartier, een half uur? Het is vanzelfsprekend dat een zware belasting de batterij vlugger leeg zal pompen dan een lichte. En mag de UPS, en je machine, dan gewoon stilvallen als de batterij leeg loopt? Of verwacht je dat de noodvoeding je toestel aanstuurt om normaal af te sluiten? Dan heb je een aangepaste module nodig die dit toelaat.

Tenslotte wil je misschien dat de UPS verschillende toestellen voedt en eventueel stillegt. Dan heb je voor de voeding een PDU (Power Distribution Unit) nodig en een SNMP netwerkkaart die via het netwerk je servers correct  afsluit. Zo’n PDU is eigenlijk een gewone verdeeldoos om meerdere voedingskabels in te pluggen. De SNMP kaart zal via de UTP netwerkkabel de nodige signalen naar de servers sturen die dan door de vooraf geïnstalleerde software client de normale shut down initiëren.

“Joepie, yes!” dus als je daar allemaal goed over nagedacht hebt. Je hebt geen zorgen meer. Behalve, .. Je moet natuurlijk af en toe wel eens testen of de batterijen nog voldoende sterk zijn om jouw servers te blijven voeden. Daarom is een jaarlijkse power test geen overbodig luxe.

Is het allemaal wat veel? Dan komen we het graag met hand en tand bij je uitleggen om je op de hoogte te brengen van de mogelijkheden. En dan kunnen we meteen bepalen welke ups het beste bij je past. Joepie!! Weer een zorg minder. 

Bel of mail ons en we helpen je graag verder. Tot later!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials