Laat het los

IT

Vandaag hoorde ik op de radio het liedje “Laat het los” van de film Frozen. Ik besefte ineens hoe dit een groot probleem voor vele mensen is: loslaten. Op alle vlak durven vertrouwen op wat er komt. Dat durven uit zich op persoonlijk vlak met je keuze voor een partner of na een aantal jaren dienst bij een werkgever de stap in je carrière zetten naar die nieuwe kans. Ook in je gezin met opgroeiende kinderen: loslaten, in de aankoop van een woning, …

Op het werk als leidinggevende vraagt het eveneens lef om in het onbekende te stappen. Een nieuwe aanpak voor het sales team na een training, een andere manier om de voorraad bij te houden, een nieuwe Windows versie, ...

Bij onze klanten voelen we deze angst ook. Wanneer je toe bent aan een nieuwe server, durf je dan ook de cloud als alternatief overwegen? Hoe zeker ben je van de cloud oplossing? Wat als het internet hapert? Zijn mijn gegevens wel veilig in de cloud?

Wanneer je vast stelt dat informatie in je organisatie over je klanten niet goed gedeeld wordt, durf je dan investeren in een degelijke CRM? Wat gaat mij dat kosten? Gaan mijn medewerkers daar wel mee kunnen werken? En wat als ze het niet willen?

Allemaal excuses om in de oude vertrouwde omgeving te blijven zitten. Weinig dynamisch, zeer statisch. Onderzoek deze bedenkingen stuk voor stuk om de ware reden voor je aarzeling te ontdekken. Sommige redenen zijn terecht. Dikwijls zijn het drogredenen die je een vals veilig gevoel geven. Echte vooruitgang, echte groei gebeurt pas buiten je comfortzone. Wie de stretch niet aandurft, blijft ter plaatse en gaat dus achteruit tegenover wie wel stretcht.

Ik hou wel van dat stretchen. Het heeft mij niet altijd succes gebracht. Het geeft mij wel telkens opnieuw een boeiende ervaring. En daar leef ik voor. Succes.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom