Mijmeringen over wat komt

IT

De vakantie periode komt er aan. Tijd, vinden wij, om een beetje visionair te spelen. We geven je in dit artikel enkele ideeën over de evolutie van de manier waarop het internet deel uitmaakt van ons leven. Tien jaar geleden was het internet al beschikbaar.

Het internet bood toen informatie aan die je met je PC kon gaan lezen en gebruiken. Meestal was het eenrichtingsverkeer van het internet naar de gebruiker. Stilaan zijn we geëvolueerd naar een omgeving waarbij we veel interactiever omgaan met internet. Zo hebben Netlog, LinkedIn en natuurlijk Facebook de laatste jaren de mogelijkheid geboden om jouw informatie te delen met de wereld. We maken tegenwoordig deel uit van een virtuele sociale wereld. Nog een verschil met toen is dat de toestellen die internet gebruiken tegenwoordig nog maar 60% pc’s zijn. PLC’s voor aansturing van technische installaties nemen een groot deel voor zich.

De grootste, sterk groeiende groep van teostellen zijn de smartphones. Zij gebruiken dit medium intensief om informatie op te halen en te zenden. Denken we maar aan de kaarteninfo die in de meesten van deze toestellen laten weten waar je je bevindt. Nog een sterk opkomende feature is het gebruik van de QR-code (Quick Response code). Deze tweedimensionele barcode laat je toe om heel vlot informatie aan de gebruiker mee te geven.

Zo hebben we met een smartphone met camera en de gratis downloadbare QR-reader, meteen de juiste info op ons scherm. Via de website wordt dan informatie gegeven over het product, de producent, en wat dan ook. Voor diegene die het eens wilt uitproberen kan je via www.qrcode.nu een code generator gebruiken en een code reader met je smartphone downloaden. Hieronder hebben we enkele codes laten afdrukken.

Door het in te scannen kom je meteen op de gewenste internetpagina terecht. En het is niet de pagina van aCOM! We hebben gekozen voor een pagina van IT For Charity: het goede doel waarmee aCOM en Multimedium samen met al wie met de medemens begaan is, financiële steun geeft. De tweede code moet je zelf maar eens uitzoeken. We hopen dat je meedoet en nadien kan je genieten van een zalige zomerperiode. Tot in september!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom