leaderboard Desk Solutions 980w120.png
Google digitaal atelier in Brussel-Centraal

Nooit te oud om te leren: 55+ in Google Digitaal Atelier

IT

Vijfenvijftigplussers staan positief ten opzichte van nieuwe technologie en communicatie. Dat blijkt uit onderzoek van Google en Beego naar aanleiding van de eerste 55+ dag in het Google Digitaal Atelier in Brussel-Centraal. 75 senioren ontdekten er de digitale wereld.

De 55+dagen zijn een initiatief van Google en Beego, een start-up die ICT-studenten op pad stuurt om ouderen thuis digitale vaardigheden bij te brengen.

Vaak leeft het idee dat senioren negatief staan ten opzichte van innovatie. Toch blijkt uit de studie dat 82% van de ondervraagde 55-plussers zich niet te oud voelt om te leren omgaan met nieuwe technologie. 79% ziet het zelfs als de ideale manier om eenzaamheid tegen te gaan, omdat ze zo makkelijker contact kunnen houden met familie en vrienden. De populairste manier om contact te houden is via de smartphone: 68% van de ondervraagden beschikt over een eigen mobiel toestel.

Technologie maakt zelfstandiger

80% is van mening dat technologische ontwikkelingen hun leven makkelijker maken en 74% vindt dat technologie hen zelfstandiger maakt. Daartegenover staat echter dat maar de helft van alle senioren zichzelf vaardig vindt met technologie. Ze zijn zich bovendien bewust dat het internet donkere kantjes heeft maar ze voelen zichzelf daar onvoldoende tegen gewapend. Zo weet bijvoorbeeld slechts 11% wat spam is en 9% weet wat phishing is.

55+ dagen die inspireren

“We zijn dag in en dag uit in contact met vijfenvijftigplussers. De resultaten van het onderzoek verbazen ons niet, wij weten dat ook deze doelgroep enorm graag bijleert over al wat digitaal is. Naast onze huisbezoeken, willen we met de workshops tijdens de 55+ dagen senioren inspireren en motiveren om te blijven bijleren”, aldus Frederick Scraeyen, bezieler van Beego.

De 55+ dagen bieden senioren de kans om op een veilige manier te leren surfen. Daarnaast leren ze werken met handige apps om hun foto’s te bewaren en ze meteen om te zetten naar fotoboeken.

“Met de 55+ dagen willen we het voortouw nemen om senioren meer te betrekken in de digitale maatschappij. Alle Belgen verdienen de kans om de digitale wereld te ontdekken en daar helpen we hen graag bij”, klinkt het bij Michiel Sallaets, communicatiemanager bij Google Belgium.

Google biedt senioren één keer per maand gratis workshops aan senioren in het Google Digitaal Atelier

Meer info over de groepslessen van Beego

banner rec Desk Solutions V1.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

  • Google Digitaal Atelier voor 55+
  • Google Digitaal Atelier voor 55+

Ook interessant

Interessante bedrijven