Office 365

IT

Office 365 Met de nakende jaarwisseling is deze periode hét moment om met een product uit te komen dat ‘365’ noemt, natuurlijk. Het product is echter voor vele kmo’s het hele jaar door, 365 dagen per jaar dus, de oplossing om optimaal met elkaar samen te werken.

Wat is dan dit wonderlijke Office 365? Iedereen heeft de mond vol van “in the cloud” werken. Microsoft brengt met Offi ce 365 een suite op de markt die dit voor allen bereikbaar maakt. In het pakket zit een Exchange Online client om Outlook samen te gebruiken. Dat wilt zeggen dat je de agenda’s, contacten, taken, … kunt delen en aan elkaar toewijzen zonder dat je een eigen server nodig hebt. Geen zware investeringen in servers en software. Geen zorgen over het onderhoud van deze complexe servers. En iedereen krijgt een mailbox van 25GB!

Bovendien kan je met de SharePoint Online client ook je bestanden op een eenvoudige manier delen met wie er behoefte aan heeft. Een Word bestand aanpassen en op een intense manier samen werken aan een document. Het kan met Offi ce 365. Met Lync Online hou je online meetings waarbij je elkaar via de webcam ziet en via je bureaublad tekeningen, bestanden, opmerkingen, … met elkaar deelt. Deze kan zo ingesteld worden dat wie spreekt steeds in beeld komt terwijl de anderen luisteren. Misschien wel de oplossing voor de fi les en te laat komen op vergaderingen waar iedereen op de laatste deelnemer zit te wachten?

Het klinkt te mooi om waar te zijn? Wacht. Er is nog meer. Want iedereen gebruikt ook Word, Excel, … Dus geeft Microsoft ook de mogelijkheid om Offi ce Professional Plus in de suite te betrekken. Zo kan een kmo van 1 tot 100 gebruikers voor een vaste basisprijs per maand volledig gebruik maken van de nieuwste mogelijkheden. Gedaan met onderhoud aan je machines, gedaan met installeren van updates, … Na de initiële setup door je IT-partner, heb je alleen een toestel nodig dat op internet kan en een internetlijn en je bent vertrokken.

Er zijn oplossingen voor bedrijven tot 25 users. Er zijn ook Enterprise oplossingen voor grotere bedrijven. Het is mogelijk om de suite met of zonder Offi ce te nemen. Je neemt dus alleen wat je gebruikt. En je betaalt ook alleen wat je gebruikt. Laat je IT-partner deze basis instellingen beheren en je SharePoint omgeving verder uitwerken naar jouw wensen en je hebt de IT-kosten van je onderneming volledig onder controle.

Misschien is dit voor velen onder ons wel de oplossing om een moeilijk jaar succesvol af te sluiten? Als je meer concrete informatie wenst, leggen wij het concept graag verder aan je uit.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom