On site vs on line of alle twee samen?

IT

Enkele maanden geleden hebben we je kort kennis laten maken met Offi ce 365. Op dat ogenblik was het een te verwachten maar nog onbekende software suite. Met de release die nu een feit is, kunnen we de eigenschappen van deze oplossing wat duidelijker beschrijven. We hebben duidelijk begrepen dat Microsoft voor de toekomst voluit gaat voor “The Cloud” of het werken via het internet. En terecht, denken wij.

De internetverbindingen zijn de laatste jaren sneller en betrouwbaarder geworden. Een onderbreking is tegenwoordig eerder uitzonderlijk dan de regel. Om hun fi losofi e kracht bij te zetten, heeft Microsoft daarom besloten om de mogelijkheden van de start-oplossing van BPOS (Business Productivity Online Suite) uit te breiden. Je hebt nu de mogelijkheid om als het ware je eigen suite samen te stellen. Je neemt wat je kunt gebruiken en voegt nadien toe of laat weg wat wel of niet van toepassing is. Het grote verschil met BPOS is bovendien dat Office 365 ook gemengde omgevingen toelaat. Zo kan je een deel van je gebruikers op klassieke manier laten werken en een ander deel zal de online oplossing nemen.

Bovendien voegt Microsoft naar eigen zeggen op regelmatige basis nieuwe applicaties toe die via Office 365 kunnen gehuurd worden. Op dit ogenblik zijn volgende pakketten beschikbaar: De gekende Exchange voor je mail, contacten en agenda, Sharepoint om online bestanden te delen met wie jij het wenst, Lync Online om online te vergaderen met spraak, video maar ook chat en Offi ce Professional Plus met Word, Excel, PowerPoint, OneNote, ... De gemengde omgeving betekent ook dat Offi ce ofwel lokaal op je pc draait of dat je het via “Webapps” met beperktere functionaliteit maar on line gebruikt.

Je ziet het: voor ieder wat wils. aCOM is een van de 20 Preferred Partners van Microsoft in België voor de Online oplossingen. Dat wilt zeggen dat we sneller, grondiger en correcter op de hoogte zijn. Zo kunnen we jou ook juist adviseren bij je keuze voor (nog) on site of toch al in the cloud, on line gaan werken. Vraag het ons. Wij staan te popelen om je te helpen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom