Onbekend Paswoord

IT

Op het internet vind je werkelijk alles terug. Sommige websites geven echter quasi geen belangrijke info aan anonieme bezoekers.

“Enter username & password”

Als je als gebruiker meer info nodig hebt dan wat algemene bla bla, moet je via deze websites een profiel aanmaken. De eigenaar van de website wilt meer van je weten. Wie ben je, wat boeit je? Je moet zelf een paswoord verzinnen of je krijgt van de site een door de website vastgelegd paswoord toegestuurd per mail. Bij je volgende bezoek kun je met je gebruikersnaam en paswoord meteen de juiste info raadplegen.

Een uitdaging voor je geheugen

Hoe hou je die paswoorden als gebruiker allemaal op een handige en elegante manier bij? Je kunt niet voor alle sites hetzelfde paswoord gebruiken. Dat lukt niet én dat is ook niet echt veilig. Bovendien stellen de sites verschillende eisen aan het paswoord. Sommigen moeten een structuur van letters, cijfers en tekens hebben. Sommigen moet je om de zoveel tijd wijzigen. Sommigen kun je zelf niet bepalen. Sommigen mogen niet eerder gebruikt zijn …  

Wat dan? Een Excel-lijstje? Maar hoe gaan we dat beschermen en werkt het dan nog vlot om toegang te krijgen tot de informatie? Een bestand openen, info kopiëren, plakken en dan pas kunnen inloggen? Pff, erg omslachtig voor een snelle raadpleging, volgens mij.

Paswoord manager

Daarom bestaan er password-managers. Dit zijn kleine tooltjes die je op je toestel installeert en die voor jou de paswoorden bij houden. Je moet dan enkel je Windows paswoord gebruiken en het tooltje vult het juiste paswoord in om de site of applicatie te kunnen openen. Hou dan wel je Windows paswoord alleen voor jezelf of iedereen die dat kent, kan ook ineens overal aan.

Herken je de situatie? Wil je graag dat we het concreet voor je uittekenen? Bel ons en we maken er graag werk van.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom