anr-banner.gif

Power BI levert je snel strategische bedrijfsinformatie op

De kmo-bedrijfsleider die vrijwel uitsluitend vertrouwt op zijn buikgevoel, is met uitsterven bedreigd. De omgeving waarin bedrijven vandaag opereren oogt steeds complexer. En dan hebben we het nog niet over onzekere factoren, zoals pandemieën en conflicten. Dankzij BI Power Pack kan je jouw ervaring als ondernemer koppelen aan informatie uit real-time data.

De ‘BI’ in de naam van de BI Power Pack-tool van ESC staat voor Business Intelligence. En die term slaat dan weer op het verzamelen van uiteenlopende data over de activiteiten en processen van je bedrijf. Wanneer je die aan elkaar koppelt, verkrijg je waardevolle informatie en inzichten. Zo kan je gerichter strategische beslissingen nemen over je bedrijfsvoering. Deze technologie was lang voorbehouden aan grote organisaties, maar komt nu binnen handbereik van kmo’s. Dit is het inspirerende verhaal van drie van hen.

BI Power Pack boost de rendabiliteit van Ameel

Nog niet zo lang geleden kostte het de B2B-groothandel Ameel heel veel manueel werk om bruttowinst en rentabiliteit te berekenen.Tot de onderneming vorig jaar alle relevante data via MIcrosoft Power BI connecteerde. Nu volgen ze elk departement in real-time op en sturen ze snel bij als het moet. “We bekijken ook de rapporten en dashboards in detail,” vertelt CEO Christ Supply. “Ik kan zelf bepalen welke filters ik daarvoor instel. Zelfs het aantal verwerkte orders via de webshop. Dan kan ik ingrijpen wanneer een klant bijvoorbeeld plots een lagere marge laat noteren.” De grootste ommekeer die de Power BI veroorzaakte is de focus, die verschoof van omzet naar rendabiliteit.

Lees de volledige case study van Ameel Candy World

Werknemer Tensio reinigt silo's


Tensio wil inzetten op AI
en IoT

Voor Tensio, een sterk servicegedreven producent van reinigings- en ontsmettingsmiddelen, betekent de implementatie van BI Power Pack vooral meer tijd om de klanten te ontzorgen. “Onze technologiepartner ESC hielp om ons ERP-systeem en Dynamics 365 Sales te koppelen aan Power BI,” aldus eigenaar Karl Lampaert. “Daar halen we een pak belangrijke inzichten uit.” Maar Tensio ziet nog mogelijkheden voor de nabije toekomst. Het bedrijf plaatst momenteel intelligente controllers bij klanten, om hun water- en productverbruik te monitoren. Die koppelt ze dan aan Power BI. “Zo kunnen we onze klanten beter ondersteunen bij hun processen, maar de data tegelijk ook analyseren om onze interne processen te verbeteren.”

Lees de volledige case study van Tensio

COOP-apotheken boeken tijdswinst met Power BI

De consumentencoöperatie COOP-Apotheken koos voor Microsoft Business Central als ERP-systeem en implementeerde daarnaast ook Microsoft Power BI. Daarmee visualiseert en analyseert ze de enorme datastroom, afkomstig van de POS-software van haar 45 apotheken. Volgens projectmanager Jelle Ketels bespaart de tool vooral veel tijd: “We visualiseren een massa relevante data op een enkele plaats. Alle strategische beslissingen nemen we op basis van de verworven inzichten. De tijdswinst is in 1 woord gigantisch.’

Lees de volledige case study COOP-Apotheken

Power BI verschaft je meer inzicht in je strategische bedrijfsdata en de standaard rapportensets van BI Power Pack zorgen dat je in geen tijd aan de slag kan. Wil je graag meer vernemen over deze tool? Neem dan zeker contact met ons op of onderstaand formulier invullen.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en ESC

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • ESC
  • Oude Eedstraat 4
    9810 Nazareth
  • +32 (0)9 329 93 06

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials