anr-banner.gif

SAP Business One is een krachtige ERP-oplossing voor de farmacie

De digitale transformatie is een must voor wie futureproof wil ondernemen. Informatiseren en automatiseren zorgt voor meer inzicht in en toezicht op de interne bedrijfsprocessen. Deze case study toont aan dat SAP Business One zich eveneens perfect leent als ERP-oplossing voor de farmacie.

De Belgische kmo Wolfs Laboratoria ontwikkelt, produceert en verpakt tabletten en harde vegetarische of gelatinecapsules. Bedrijven uit de farmaceutische en neutraceutische (voedingssupplementen) sectoren besteden hun productie uit aan Wolfs. Vanuit zijn streven naar excellentie, comfortabele tewerkstelling en rentabiliteit zocht de contractfabrikant een geschikte ERP-oplossing voor de farmacie. Domani Business Solutions, partner van Anrova Solutions, stelde voor om de processen te optimaliseren met SAP Business One en Produmex WMS.

De digitale transitie

Wolfs Laboratoria beseft dat de digitale transformatie vandaag essentieel is om succesvolle groei te realiseren. De onderneming moest dus niet meer overtuigd worden van het nut van doorgedreven automatisering. Ze raadpleegde de specialisten van Domani Business Solutions om te vernemen welke ERP-oplossing voor de farmacie ze kon implementeren. Als voornaamste doelstellingen formuleerde Wolfs de optimalisering van de magazijn- en productiebeheerprocessen, en het beperken van onnauwkeurigheden en inefficiënties. Een combinatie van SAP Business One en Produmex WMS kwam tegemoet aan alle vooropgestelde vereisten.

Waarom deze ERP-oplossing voor de farmacie?

Het magazijn en de productieruimte waren al gedeeltelijk geautomatiseerd. Dankzij de software heeft Wolfs nu realtime-overzicht van de voorraden en de magazijnactiviteiten. Bovendien zijn de producten en componenten traceerbaar gedurende alle stappen van het productie-, opslag- en verzendingsproces. Er is nu ook controle op alle activiteiten, van de aankoop van grondstoffen tot het verzenden van de afgewerkte producten. Alles bij elkaar levert de oplossing tijdwinst en een kostenbesparing op, terwijl de werkomstandigheden voor de medewerkers verbeterden.

Een kwestie van controle

Volgens Gregory Coucke profiteert Wolfs Laboratoria met SAP Business One in de eerste plaats van meer controle over de interne businessprocessen. Alles verloopt digitaal gestuurd en het opvolgen is mogelijk achter een pc. De combinatie met Produmex WMS bewijst zijn diensten van bij de kwaliteitscontrole van de inkomende grondstoffen tot het op de markt brengen van consumentenproducten. Makkelijker werken met minder onnauwkeurigheden: dat smaakt naar meer. Wolfs wil in de nabije toekomst dan ook alle interne processen automatiseren met deze ERP-oplossing voor de farmacie.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een ERP-oplossing voor de farmacie? Meer weten over SAP Business One, Produmex WMS of andere software? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Anrova Solutions. Of vul het formulier onderaan in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Anrova Solutions

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Harelbeke
  • Lier
  • Braine-l’Alleud

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials